Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Κ», «Αιγαίο – νεότεροι χρόνοι»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Κ», «Αιγαίο – νεότεροι χρόνοι»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

4 ΤΡΟΧΟΙ, το νέο τεύχος Ιουνίου, την Κυριακή 6/6 με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Κ», «Αιγαίο – νεότεροι χρόνοι»-1

Ο ερχομός του πρώτου υβριδικού Clio στην ιστορία του γαλλικού σουπερμίνι είναι γεγονός και το αντιμετωπίζουμε ανάλογα, τοποθετώντας το απέναντι στον ηγέτη της κατηγορίας αλλά και κύριο εκφραστή της υβριδικής τεχνολογίας, Toyota Yaris. Τα μεσαία plug-in υβριδικά SUV, όπως οι έξι πρωταγωνιστές της συγκριτικής μας δοκιμής, συνθέτουν σήμερα μια πολλά υποσχόμενη συνομοταξία οχημάτων της ελληνικής αγοράς. Πολλώ δε μάλλον, αν λάβουμε υπόψη τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τους εταιρικούς χρήστες.

Αν το Skoda Kodiaq εισέβαλε στην κατηγορία των SUV με αρχηγικές βλέψεις, το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq διαθέτει εξίσου φιλόδοξες προθέσεις. Βασισμένο στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του VW Group, διαθέτει μια πληθώρα εκδόσεων, σε ένα πακέτο με δελεαστική -για την κατηγορία- τιμή.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 6 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

 

Μια ελληνίδα από χρυσάφι. Στο ανανεωμένο «Κ» την Κυριακή στις 6/6 με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Κ», «Αιγαίο – νεότεροι χρόνοι»-2

Το ραντεβού με την Άννα Ντουντουνάκη δόθηκε στο δικό της «γήπεδο», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας. Έχουν περάσει λίγα εικοσιτετράωρα από την επιστροφή της από τη Βουδαπέστη, εκεί όπου η 25χρονη κολυμβήτρια πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της ελληνικής κολύμβησης σε επίπεδο γυναικών, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα. Το «Κ» συνάντησε την Άννα Ντουντουνάκη η οποία μας αφηγήθηκε την ιστορία της που είναι γεμάτη σκληρή δουλειά, πολλές ώρες διαβάσματος για την Νομική και όνειρα για το Τόκιο που πλησιάζει.

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Αναζητούμε το πραγματικό νόημα μιας πολύ παρεξηγημένης λέξης, της «ευτυχίας»: η εμμονή με την αναζήτηση της καλής ζωής, οι παγίδες, οι διαψεύσεις και το μυστήριο της ευδαιμονίας. Επίσης, ρωτήσαμε τον Δανό συγγραφέα και γκουρού της ευζωίας Meik Wiking πόση αλήθεια υπάρχει στο σκανδιναβικό μοντέλο ευζωϊας.

Γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές του πιο φιλόδοξου, φέτος, γαστρονομικού πρότζεκτ στην Αθήνα που έχει αφετηρία ένα ονειρεμένο μποστάνι στο Μαρκόπουλου και θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του εστιατορίου «Delta» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συναντάμε την Κατερίνα Κοσκινά, τη νέα ισχυρή γυναίκα του πολιτισμού στον Δήμο Αθηναίων στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη με την καινούργια της ιδιότητα ως σύμβουλος του Κώστα Μπακογιάννη. Και δοκιμάζουμε craft μπίρες που δημιουργούν επώνυμα και δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και μπαρ σε συνεργασία με ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Κυριακή 6/6 με την «Καθημερινή»: Αιγαίο – Νεότεροι χρόνοι. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Κ», «Αιγαίο – νεότεροι χρόνοι»-3

Η ίδρυση του νεοελληνικού κράτους -στο οποίο δεν περιλήφθηκαν εξαρχής η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου- διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα στον αιγαιακό χώρο. Με αυτήν ασχολείται ο τέταρτος τόμος της εκδοτικής σειράς της «Καθημερινής».

Ο Θάνος Ντόκος γράφει για τη διαχρονική στρατηγική αξία του Αιγαίου, εστιάζοντας στον 20ό και 21ο αιώνα.

Η Λήδα Παπαστεφανάκη περιγράφει την οικονομική και κοινωνική ιστορία των Κυκλάδων από την Επανάσταση έως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Νίκος Ανδριώτης καταγράφει τα τεκταινόμενα στην Κρήτη έως την ένταξη και αυτής στο Ελληνικό κράτος και, στη συνέχεια, έως και τη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Ο Σπυρίδων Πλουμίδης αναφέρεται στην απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (1912) και στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (1947).

Η Τζελίνα Χαρλαύτη περιγράφει την πορεία της ναυτιλίας στη «διάσπαρτη» -όσο και ενοποιημένη- ναυτική πολιτεία του Αιγαίου πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Βασίλης Κολώνας διερευνά τον ρόλο της αρχιτεκτονικής ως συμβολή στην εικονογραφία του τουρισμού στο Αιγαίο.

Τέλος, ο Ευάγγελος Καραμανές μάς «ξεναγεί» στον λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου, ενώ ο Παντελής Μπουκάλας αναζητά τα ίχνη της θάλασσας στην ελληνική ποίηση.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 6 Ιουνίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή