Το μακρύ καλοκαίρι της Άννας Ντουντουνάκη. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το μακρύ καλοκαίρι της Άννας Ντουντουνάκη. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Άννα, το να πετυχαίνει στόχους ήταν προτεραιότητα από τότε που πήγαινε στο νηπιαγωγείο. Εκτός από τις διακρίσεις της στον αθλητισμό, έχει υπάρξει αριστούχος στο σχολείο και στη Νομική Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, κάνει διδακτορικό, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, παίζει πιάνο και γενικά δεν της αρέσει να κάθεται.

Η σχέση της Άννας με το υγρό στοιχείο άρχισε από το νηπιαγωγείο, με το κολύμπι και συνέχισε με συγχρονισμένη κολύμβηση. Κι επειδή η μικρή Χανιώτισσα από παιδί προσπαθούσε να γίνει κάθε μέρα και καλύτερη, γρήγορα μπήκε και στην Εθνική συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι σπουδές αποτελούσαν βασικό στόχο για την Άννα Ντουντουνάκη και για χάρη τους άφησε την καριέρα στη συγχρονισμένη. Για να μην αλλάξει το σώμα της, αποφάσισε να ασχοληθεί για λίγο με το κολύμπι. Όμως ο πρωταθλητισμός ρέει στο αίμα της· είτε πρόκειται για τον αθλητισμό είτε για τις σπουδές.

Μπορεί να άρχισε την κολύμβηση ως χόμπι, αλλά η θέληση για πρωτιά δεν την άφηνε. «Από αγώνα σε αγώνα έβλεπα βελτίωση. Τον χειμώνα έφτασα ένα βήμα πριν από το όριο για το Ευρωπαϊκό. Άρχισε να μου αρέσει. Πηγαίναμε σε αγώνες. Μου αρέσει ο αγώνας, μου αρέσει ο συναγωνισμός. Γι’ αυτό το κάνω. Η προπόνηση δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου μέρος. Αυτό που απολαμβάνω είναι η πίεση. Με ιντριγκάρει».

Πριν από το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης είχε πολύ άγχος. «Δεν περίμενα το χρυσό. Μπήκα στον τελικό και είπα στον εαυτό μου ότι δεν έχω κάτι να χάσω. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν να βγω όγδοη. Μπήκα και έδωσα το 100%». Επόμενος στόχος, μια διάκριση στους Ολυμπιακούς και στο βάθος η δικηγορία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα, αφηγείται στο «Κ» τη ζωή της: τα παιδικά χρόνια στα Χανιά, τις σπουδές Νομικής, το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ανανεωμένου «Κ» που κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή