Κυριακή 13/6 με την «Καθημερινή»: Στον Γαστρονόμο Ιουνίου ο γύρος της Ιταλίας σε 10+1 τέλειες μακαρονάδες!

Κυριακή 13/6 με την «Καθημερινή»: Στον Γαστρονόμο Ιουνίου ο γύρος της Ιταλίας σε 10+1 τέλειες μακαρονάδες!

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίριασε και στα πιάτα μας μπαίνουν ιταλικές μακαρονάδες. Όχι όμως όποιες κι όποιες, αλλά οι 10 εμβληματικότερες ιταλιάνικες πάστες όπως τις διαλέξαμε μία προς μία, από κάθε γωνιά της Ιταλίας. Από τις σπιρτόζες ντοματένιες της Νάπολης, μέχρι τις θαλασσινές του Βένετο. Από τις πιο ασυνήθιστες με φρέσκα φασολάκια, με κολοκυθάκια ή με συκωτάκια κότας, μέχρι την alla Norma, το ορισμό της μεσογειακής μακαρονάδας.

Γεμίζουμε κατσαρόλες με άφθονο νερό για τα ζυμαρικά μας, ζεσταίνουμε τηγάνια για πυκνές σάλτσες, βουτάμε σε πέστο κάθε λογής και υφής, τρίβουμε και λιώνουμε απίθανα τυριά και γεμίζουμε με ευωδιές την κουζίνα που μαγειρεύουμε και τη βεράντα που θα σερβίρουμε τις αγαπημένες μας μακαρονάδες.

Δεν ξεχνάμε ότι με το άνοιγμα της εστίασης θα μας εκπλήξουν τα 10+1 νέα πιάτα που εμπνεύστηκαν οι καλύτεροι Έλληνες σεφ την περίοδο του lockdown. Τα δοκιμάσαμε, τα συγκεντρώσαμε, αφήσαμε τους ίδιους να μας τα περιγράψουν και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Τολμηρά και καλοφτιαγμένα, να είστε σίγουροι ότι θα αφήσουν εποχή!

Και ακόμα! Στο Εργαστήριο των Σεφ, ο Χριστόφορος Πέσκιας παραδίδει μαθήματα κλασικής ελληνικής μαγειρικής με τους νοστιμότερους γεμιστούς κολοκυθοανθούς, ο Δημήτρης Κοντόπουλος προτείνει μύδια escabeche που θα γίνουν ο αγαπημένος μεζές του φετινού καλοκαιριού και ο Λευτέρης Λαζάρου εμπνέεται τα «Πιάτα της Επανάστασης» και μαγειρεύει θαλασσινά με τα εκλεκτότερα μοραΐτικα προϊόντα.

Για το τέλος, ο Στέλιος Παρλιάρος συγκεντρώνει τα πρώτα ζουμερά εποχικά φρούτα και προτείνει γλυκά και επιδόρπια που μοσχοβολούν καλοκαίρι!

Αυτή την Κυριακή 13 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή