Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Οινοχόος», «Ταξίδια», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Οινοχόος», «Ταξίδια», «Κ»

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι της αισιοδοξίας ξεκινάει με τον Οινοχόο. Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Οινοχόος», «Ταξίδια», «Κ»-1

Εμβολιαστήκαμε, τινάξαμε από τους ώμους μας την σκόνη τη αγωνίας και του φόβου και με χαμόγελο ελπίδας, ετοιμάσαμε ένα περιοδικό, σχεδία αισιοδοξίας και διαφυγής σε χαρούμενες ημέρες. Δοκιμάσαμε και διαλέξαμε ένα ένα τα κρασιά που μας αρέσουν για να τα μοιραστούμε  και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας. Σχεδιάσαμε οινοταξιδέματα σε αμπελώνες που έχουν πολλά να πουν!

Συναντήσαμε αγαπημένους φίλους σε αγαπημένα μέρη, ο «μάγος του Ροζ» μας υποδέχτηκε στην Προβηγκία, περιπλανηθήκαμε στους απαγορευμένους αμπελώνες της Πάδοβα. Ήπιαμε σαμπάνιες με τσιπς, «μεθύσαμε» το παγωτό καϊμάκι με λικέρ και κρασιά. Χωρίς πάθος και προκατάληψη, ψηλαφίσαμε τις σύγχρονες εναλλακτικές πρακτικές συσκευασίας που εξοβελίζουν το απαράδεκτο χύμα κρασί. Βάλαμε τριαντάφυλλα, κεράσια, δεντρολίβανο στα παγωμένα φρέσκα αποστάγματα και ήπιαμε εις υγείαν ημών και αλλήλων, ξορκίζοντας το κακό και ομνύοντας στο «καλοκαίρι της αισιοδοξίας» που ξεκινάει εκτάκτως το Σάββατο 19 Ιουνίου μέσα από τις  σελίδες του Οινοχόου με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Το περιοδικό «Οινοχόος» κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

 

Καλοκαίρι στα Δωδεκάνησα: Στα ανανεωμένα «Ταξίδια» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Οινοχόος», «Ταξίδια», «Κ»-2

Ο Ιούλιος θέλει Δωδεκάνησα! Τα καλύτερα στέκια, οι αξέχαστες βουτιές, τα πιο ακριβά μυστικά του νοτιοανατολικού Αιγαίου σε ένα χορταστικό αφιέρωμα. Απολαμβάνουμε exclusive εμπειρίες στη Ρόδο και ανακαλύπτουμε το νέο πρόσωπο της Κω, που επιχειρεί το δικό της δυναμικό restart στην τουριστική αγορά. Αφήνουμε την Πάτμο να μας γοητεύσει με τη σοφιστικέ αύρα της, επιστρέφουμε στη Σύμη της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και της διαχρονικής κομψότητας, βάζουμε πλώρη για την «πράσινη» Αστυπάλαια με την ακατέργαστη ομορφιά και τους ωραίους ανθρώπους.

Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για το πιο πολυαναμενόμενο city-break εκτός συνόρων. Προορισμός μας, το Τελ Αβίβ, η πόλη της Μεσογείου που δεν ησυχάζει ποτέ και ξέρει να ισορροπεί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο τον μποέμ χαρακτήρα και την κοσμοπολίτικη διάθεσή της.

Αλλά καλοκαίρι δεν είναι μόνο θάλασσα. Οκτώ αγροτουριστικές φάρμες ανοίγουν τις πόρτες τους και μας προτείνουν ένα διαφορετικό μοντέλο διακοπών. Από την Τοσκάνη και την Κορσική ως τη Βαυαρία και την Πορτογαλία, ερχόμαστε πιο κοντά στον εαυτό μας και τη φύση, επιλέγοντας για τη διαμονή μας ονειρεμένες αγροικίες.

Τέλος, τα «Ταξίδια» Ιουλίου καλωσορίζουν στην ομάδα τους μία λαμπερή guest editor. Κάθε μήνα ακολουθούμε τη Sarah Bailey, τη νέα International Editor-at-Large της Vogue Greece, στις περιπλανήσεις της στον κόσμο με πρώτο σταθμό, σε αυτό το τεύχος, το Λονδίνο και την πολύχρωμη γειτονιά του Covent Garden. Η Sarah ξέρει και προτείνει τις πιο ψαγμένες διευθύνσεις για ταξιδιώτες με εκλεκτικά γούστα.

Τα «Ταξίδια» Ιουλίου κυκλοφορούν σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Πρόβα με την ορχήστρα που ενώνει. Στο ανανεωμένο «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Οινοχόος», «Ταξίδια», «Κ»-3

Ο Χοσέ Άνχελ κατάγεται από την Βενεζουέλα. Η Σάρα και η Έστερ από το Κονγκό. Ο Φάνης γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ο Αινείας είναι μισός Έλληνας και μισός Ρουμάνος. Και το κοινό τους σημείο είναι ότι είναι μέλη της  Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece. Το El Sistema Greece λειτουργεί στη χώρα μας από το 2016, προσφέρει δωρεάν μαθήματα βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, γαλλικού κόρνου, τρομπέτας και κρουστών, μαθήματα χορωδίας, μουσικοκινητικής και μουσικής θεωρίας, «σε παιδιά και νέους ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας».  Το El Sistema διαθέτει πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης ενώ στις τάξεις του θα δείτε (και θα ακούσετε) παιδιά και νέους πρόσφυγες που μένουν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής. Αυτό ακριβώς το πολύ ενδιαφέρον ανθρωπολογικό μωσαϊκό της ορχήστρας αναδεικνύει το cover story του νέου μας τεύχους με αφορμή την μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 5 Ιουλίου.

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Συναντάμε τον ισραηλινής καταγωγής φωτογράφο Ben Hopper, που  μπήκε στο μάτι μας –κυριολεκτικά και μεταφορικά– όταν παρουσίασε το φωτογραφικό του project Natural Beauty που έγινε αμέσως  viral καθώς τα μοντέλα είχαν εμφανώς έντονη τριχοφυΐα στις μασχάλες τους. Στον απόηχο του κινήματος Body Positivity είχε πολλά να πει.

Ανακαλύπτουμε το νέο πρόσωπο του Λυκαβηττού, ξεναγούμαστε σε γκαλερί της Αθήνας μαζί με ξένους και Έλληνες φιλότεχνους, λέμε το δικό μας ευχαριστώ στον Στέφανο Τσιτσιπά και στην Μαρία Σάκαρη και διαβάζουμε για τα πραγματικά επαγγέλματα του μέλλοντος στο μεγάλο μας αφιέρωμα για την μεταλυκειακή εκπαίδευση.

 

Κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή