Η Μαλαγουζιά δίνει κρασιά με έντονα αρώματα ροδάκινου, λουλουδιών, νότες εσπεριδοειδών και αρωματικών φυτών. Στο στόμα, έχουν μέτρια οξύτητα, με μέτριο σώμα και μέτρια επίπεδα αλκοόλης. Η ωρίμασή της σε βαρέλι δεν είναι πολύ συνηθισμένη, αλλά όταν γίνεται διακριτικά, μπορεί να της προσδώσει χαρακτήρα και πολυπλοκότητα.
Μέχρι την εμφάνιση της Μαλαγουζιάς η Βόρεια Ελλάδα δεν φημιζόταν ιδιαίτερα για κάποια λευκή της ποικιλία. Σήμερα όμως η Μαλαγουζιά, μόνη της ή σε μπλεντ, συμπληρώνει την γκάμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των οινοποιείων της.
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ Dip WSPC)
Στον Οινοχόο Ιουνίου οι συνεργάτες μας στη Θεσσαλονίκη δοκίμασαν βορειοελλαδίτικες Μαλαγουζιές και τις προτείνουν ανεπιφύλακτα!
Εκτάκτως το Σάββατο 19/6 με την «Καθημερινή της Κυριακής»