Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06-1

* Να μην γίνουν παραχωρήσεις στον κ. Ερντογάν εάν δεν υπάρξει προηγουμένως μια σημαντική αλλαγή στάσης του στην περιοχή ,υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην “Κ”, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ, επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας.“Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη και η αμυντική συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα” σημειώνει ο Γερουσιαστής ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφραστεί υπέρ των δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι των προκλήσεων Ερντογάν στο Αιγαίο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων .

* Στην κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων που επιβάλλεται στην ακίνητη περιουσία ενώ των 250.000 ευρώ είτε εφάπαξ,είτε σταδιακά από το 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο. Τα σενάρια που μελετώνται είναι η πλήρης κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ μόνο για τα φυσικά πρόσωπα, η μείωση του κατά 50% τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, είτε η διατήρησή του μόνο για πολύ μεγάλες περιουσίες ένα είδος ΦΜΑΠ.

* Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν μια κτηνωδία εισβολέων-ληστών. Την 20χρονη Καρολάιν έπνιξε, παρουσία του 11μηνών βρέφους τους, ο επί 38 ημέρες, κατά σκηνοθεσία του πενθών , σύζυγός της , και κατ ομολογίαν δράστης. Οι καβγάδες συνεχείς , η τραγική μάνα του ξεκαθάρισε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι θέλει να φύγει με το μωρό. Κι αυτός θόλωσε.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06-2

* “Μεταρρυθμιστικό γκάζι” πατάει η κυβέρνηση καθώς μετά την ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη σειρά έχουν το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης και η αξιολόγηση στην Παιδεία. Κοινοβουλευτικά ο Ιούλιος θα είναι “καυτός” καθώς είναι πολύ πιθανό στη Βουλή να έλθουν προς κύρωση και τα μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία.

* Το 1954 στη Βιέννη έβλεπα πως δουλεύουν οι μεγάλοι μαέστροι και άκουγα τον ήχο που έβγαζαν αυτοί οι μεγάλοι μουσικοί. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος για παράδειγμα. Έμαθα πάρα πολλά από τον Μητρόπουλο. Τον είδα να διευθύνει από κοντά. Γνωριστήκαμε λίγο. Και ,ξέρετε, αυτή την περίοδο κάνω τη “Δύναμη του Πολέμου” του Βέρντι και δουλεύω με την παρτιτούρα που μου είχε δώσει τότε ο Μητρόπουλος. Εκεί στη Βιέννη”. Ο κορυφαίος διευθυντής ορχήστρας Ζούμπιν Μέτα στο “Γεύμα με την “Κ”.

* Η αγάπη του κόσμου,η δύναμη που αντλώ όταν αγωνίζομαι ξέροντας ότι οι Έλληνες “ποντάρουν” σ εμένα έκαναν το όνειρό μου χειροπιαστό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλάει στην “Κ” για την μάχη του Ρολαν Γκαρός, τα τρία ιερά τέρατα του τένις, και το παρεξηγημένο άθλημα που μπορεί να γίνει κτήμα των πολλών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06-3

* Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τις επιλογές των Ευρωπαίων για τις διακοπές τους ,γεγονός που επιβάλει αλλαγές στο μοντέλο των επιχειρήσεων του κλάδου. Σύμφωνα με έρευνα ,τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβότερα για να επισκεφτούν προορισμούς με λιγότερο κόσμο. Επίσης ,το 51% προτιμά να κάνει διακοπές εκτός της περιόδου αιχμής.

* Το υψηλότερο ποσοστό υπογονιμότητας στην Ευρώπη καταγράφεται στη χώρα μας ενώ η μέση ηλικία πρώτης τεκνοποίησης των Ελληνίδων έφτασε τα 31,5 έτη με μέσο ευρωπαϊκό όρο τα 29 έτη. Γενικά στις χώρες της Νότιας Ευρώπης καταγράφεται αύξηση των ορίων τεκνοποίησης. Ειδικοί επιστήμονες μιλούν στην “Κ” για τις ιατρικές εξελίξεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και για την διατήρηση ωαρίων από μικρή ηλικία “στην κατάψυξη”

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19/06-4

* Αγωγοί επικουρικών θεραπειών και υποδοχείς των ανθρωπίνων συναισθημάτων είναι τα ζώα , πολύτιμοι σύντροφοι μικρών και μεγάλων ,που εκπληρώνουν με θαυμαστά αποτελέσματα την αποστολή τους ως “βοηθοί” γιατρών. Ο πρωτοπόρος Γάλλος εθνολόγος και ψυχοθεραπευτής Φρανσουά Μπεζέρ μιλάει στην “Κ” για την μέθοδο της ζωοθεραπείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή