Κυριακή 27/6 «Καθημερινή»: Mοριάς ’21 – Το επίσημο βιβλίο-οδηγός ενός προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού που συνδέει την ιστορία με την τέχνη, τη γαστρονομία και τη φύση

Κυριακή 27/6 «Καθημερινή»: Mοριάς ’21 – Το επίσημο βιβλίο-οδηγός ενός προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού που συνδέει την ιστορία με την τέχνη, τη γαστρονομία και τη φύση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πελοπόννησος, το λίκνο της επανάστασης του 1821 και μια από τις πιο προικισμένες περιοχές της Ελλάδας ως προς την ιστορία και τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και τις παραδόσεις, μας προσκαλεί για μία ακόμα φορά, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης. Περισσότεροι από 70 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα πρωτοφανές σε έμπνευση και κλίμακα για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από ψηφιακά έργα τέχνης μέχρι tableaux vivants, όπου ηθοποιοί και χορευτές δίνουν ζωή σε ζωγραφικά αριστουργήματα εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων. Ένα πρόγραμμα που προτείνει θεματικές διαδρομές 3, 5 και 7 ημερών, συνδέοντας τους τόπους όπου γράφτηκε η ιστορία της γέννησης του έθνους μας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ανεκτίμητης αξίας παραδοσιακές ενδυμασίες, υπεραιωνόβια δέντρα – μάρτυρες γεγονότων της επανάστασης, σύγχρονες τοιχογραφίες με Έλληνες ήρωες σε πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά και αυθεντικές ελληνικές συνταγές της εποχής, που μετουσιώνονται σε σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες με την έμπνευση του σπουδαίου σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

 

Βρείτε το επίσημο βιβλίο – οδηγό του προγράμματος Μοριάς ’21 με την Καθημερινή της Κυριακής στις 27 Ιουνίου, και εμπνευστείτε για τις δικές σας εξορμήσεις στην αγαπημένη, ηρωική, πανέμορφη Πελοπόννησο! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή