Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ», «Μοριάς ‘21»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ», «Μοριάς ‘21»

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 27/6: Vogue Greece, διπλό τεύχος με άρωμα Ελλάδας

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ», «Μοριάς ‘21»-1

Το ολοκαίνουργιο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου της Vogue Greece έρχεται στα περίπτερα την Κυριακή 27/6 μαζί με την Καθημερινή για να σας κρατήσει συντροφιά ολόκληρο το καλοκαίρι. Γιατί η εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού είναι τόσο μοναδική και τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη του κόσμου; 

Οι απαντήσεις στις άκρως δροσερές σελίδες της νέας Vogue Greece, που ταξίδεψε μέχρι την Χαλκιδική παρέα με τον διάσημο Ισπανό φωτογράφο Nico Bustos και το top model Meghan Roche για να αποτυπώσει τη μαγεία του φυσικού τοπίου μέσα σ’ ένα εντυπωσιακό cover story, παντρεύοντας την ελληνική παράδοση με τον μοντερνισμό και τα αυθεντικά λαϊκά χειροτεχνήματα του 19ου αιώνα με σύγχρονες δημιουργίες. 

Ελληνικό καλοκαίρι θα πει πνεύμα και πολιτισμός. Η Θάλεια Καραφυλλίδου συναντά έναν πολιτισμικό ογκόλιθο της ελληνικής τέχνης, τη Χάρις Αλεξίου, μιλώντας μαζί της για την απόφασή της να αποσυρθεί από το τραγούδι, αλλά και για το θεατρικό της ντεμπούτο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φέτος το καλοκαίρι με την παράσταση «Ιφιγένεια εν Ταύροις» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Ακόμα, η «δική μας» Αλεξάνδρας Κ* δίνει την πιο εκ βαθέων συνέντευξη της ζωής της στον καλό της φίλο, Γεράσιμο Ευαγγελάτο, με αφορμή το θεατρικό της έργο «Γάλα, Αίμα» που ανεβαίνει στη Μικρή Επίδαυρο.  

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, γύρισε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, αφουγκράστηκε τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παράδοση και δημιούργησε το «Dior Celebrates Greece», παρουσιάζοντας στο Καλλιμάρμαρο την Cruise 2022 συλλογή του οίκου, σε ένα σόου που έγραψε ιστορία. Η Vogue Greece ήταν -αποκλειστικά- εκεί, καταγράφοντας την παραμικρή λεπτομέρεια από τη λαμπερή βραδιά. Όσα δεν είδατε και όσα δεν μάθετε από το παρασκήνιο της επιβλητικής διοργάνωσης σ’ ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα.  

Πόσο τιμητικό είναι να λέει κάποιος ότι από ολόκληρο τον πλανήτη, η Άνδρος είναι το ομορφότερο μέρος; Και μάλιστα η Global Editor in Chief του Conde Nast Traveler, Melinda Stevens, η οποία έχει πάει παντού στον κόσμο. Ο Βλάσης Κωστούρος τη συνάντησε και μίλησε μαζί της για τις αναμνήσεις της από τις διακοπές της στην Ελλάδα, τις νέες τάσεις στα ταξίδια μετά την πανδημία και τους προορισμούς που την έχουν σημαδέψει. Ακόμα, ο Άγγελος Μπράτης, ο Χρήστος Κωσταρέλος, η Ορσαλία Παρθένη και άλλοι εκλεκτοί Έλληνες σχεδιαστές και ιδιοκτήτες φημισμένων ελληνικών brand, ερμηνεύουν την ελληνικότητα, πώς έχει διαμορφώσει την αισθητική μας αλλά και την εξέλιξη της εγχώριας μόδας.  

*Μη χάσετε το νέο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου της Vogue Greece. Αυτή την Κυριακή 27 Ιουνίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής 

 

Μια μεγάλη, διεθνής αποκλειστικότητα. Στο ανανεωμένο «Κ» την Κυριακή 27/6 με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ», «Μοριάς ‘21»-2

Η ιστορία θα ξαναγραφόταν 70 χρόνια μετά σε μια μεταμορφωμένη Αθήνα, σε έναν μεταμορφωμένο κόσμο. Σταθερά σημεία αναφοράς ο Παρθενώνας και ο οίκος Dior. Είχε προηγηθεί 20 ώρες νωρίτερα η παρουσίαση της συλλογής Dior Cruise 2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα εμπνευσμένο, ονειρικό ταξίδι στις οικουμενικές αρχαιοελληνικές ρίζες που κατέκλυσε με Ελλάδα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, επιδραστικές ιστοσελίδες, εκδόσεις υψηλού κύρους. Tο «Κ», το μοναδικό μέσο διεθνώς που κάλυψε την αναβίωση της εμβληματικής φωτογράφισης του οίκου Dior στην Ακρόπολη, μεταφέρει αποκλειστικά στο νέο του τεύχος τον παλμό μιας μοναδικής στιγμής που έγραψε ιστορία. 

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γιόγκα που γιορτάστηκε πριν από λίγες ημέρες, μικλήσαμε για την άσκηση που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με αυτούς που την έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής.

Όταν η Charlotte Taylor ξεκίνησε να σχεδιάζει τρισδιάστατα ουτοπικά σπίτια και τόπους αφήνοντας έκθαμβο το ινσταγκραμικό της κοινό, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πολύ σύντομα θα έβλεπε τα πρώτα της έργα να υλοποιούνται. Μιλήσαμε μαζί της σε μια απολαυστική συνέντευξη.

Συνήθως οι νικητές της Γιουροβίζιον εξαφανίζονται από τα charts την επόμενη μέρα του διαγωνισμού. Μήπως οι Ιταλοί Måneskin μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Τέλος, μην χάσετε το μεγάλο μας αφιέρωμα deco με 60 ολόκληρες σελίδες και δεκάδες προτάσεις αγοράς για να ανανεώσετε τον χώρο σας την πιο κατάλληλη στιγμή του χρόνου: το καλοκαίρι!

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Κυριακή 27/6 «Καθημερινή»: Mοριάς ’21 – Το επίσημο βιβλίο-οδηγός ενός προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού που συνδέει την ιστορία με την τέχνη, τη γαστρονομία και τη φύση

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ», «Μοριάς ‘21»-3

Η Πελοπόννησος, το λίκνο της επανάστασης του 1821 και μια από τις πιο προικισμένες περιοχές της Ελλάδας ως προς την ιστορία και τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και τις παραδόσεις, μας προσκαλεί για μία ακόμα φορά, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης. Περισσότεροι από 70 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα πρωτοφανές σε έμπνευση και κλίμακα για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από ψηφιακά έργα τέχνης μέχρι tableaux vivants, όπου ηθοποιοί και χορευτές δίνουν ζωή σε ζωγραφικά αριστουργήματα εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων. Ένα πρόγραμμα που προτείνει θεματικές διαδρομές 3, 5 και 7 ημερών, συνδέοντας τους τόπους όπου γράφτηκε η ιστορία της γέννησης του έθνους μας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ανεκτίμητης αξίας παραδοσιακές ενδυμασίες, υπεραιωνόβια δέντρα – μάρτυρες γεγονότων της επανάστασης, σύγχρονες τοιχογραφίες με Έλληνες ήρωες σε πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά και αυθεντικές ελληνικές συνταγές της εποχής, που μετουσιώνονται σε σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες με την έμπνευση του σπουδαίου σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 27 Ιουνίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή