ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Οι ναυαρχίδες της Mercedes μεταμορφώνονται σε χρονομηχανές, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

oi-nayarchides-tis-mercedes-metamorfonontai-se-chronomichanes-ayti-tin-kyriaki-me-tin-kathimerini-561416509

Οι μεγάλες Mercedes είναι αναμφίβολα αυτές που εν πολλοίς διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα της εταιρείας. Μπορεί η S-Class να παρουσιάστηκε πριν από περίπου πενήντα χρόνια, όμως όλο αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, και δεν είναι τυχαίο που η γερμανική εταιρεία θεωρεί τη «220» του 1951 προπομπό της ναυαρχίδας της. Έτσι, τη δεκαετία του ’60, αν και δεν υπήρχε ακόμη στο λεξιλόγιο των αυτοκινητόφιλων η λέξη «premium», η Mercedes κατάφερνε να συναγωνίζεται σε κύρος εταιρείες όπως την Jaguar και την Cadillac.

Στη διαμόρφωση αυτής της αντίληψης συνέβαλε τα μέγιστα η σειρά W108 /W109, που παρουσιάστηκε το 1965 και παρήχθη μέχρι το 1972, οπότε και τη διαδέχθηκε η πρώτη S-Class. Με αφορμή, λοιπόν, τη δοκιμή της νέας S-Class, αξιοποιούμε μια… «ολοκαίνουργια» 250 S, ως σημείο αναφοράς προκειμένου να κατανοήσουμε τη διαδρομή που έχει διαγράψει η γερμανική ναυαρχίδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την τεχνολογία του αυτοκινήτου.

*Διαβάστε περισσότερα για τις τεχνολογικές εξελίξεις που φέρνει η γερμανική ναυαρχίδα, στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.