Οι ναυαρχίδες της Mercedes μεταμορφώνονται σε χρονομηχανές, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οι ναυαρχίδες της Mercedes μεταμορφώνονται σε χρονομηχανές, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες Mercedes είναι αναμφίβολα αυτές που εν πολλοίς διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα της εταιρείας. Μπορεί η S-Class να παρουσιάστηκε πριν από περίπου πενήντα χρόνια, όμως όλο αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, και δεν είναι τυχαίο που η γερμανική εταιρεία θεωρεί τη «220» του 1951 προπομπό της ναυαρχίδας της. Έτσι, τη δεκαετία του ’60, αν και δεν υπήρχε ακόμη στο λεξιλόγιο των αυτοκινητόφιλων η λέξη «premium», η Mercedes κατάφερνε να συναγωνίζεται σε κύρος εταιρείες όπως την Jaguar και την Cadillac.

Στη διαμόρφωση αυτής της αντίληψης συνέβαλε τα μέγιστα η σειρά W108 /W109, που παρουσιάστηκε το 1965 και παρήχθη μέχρι το 1972, οπότε και τη διαδέχθηκε η πρώτη S-Class. Με αφορμή, λοιπόν, τη δοκιμή της νέας S-Class, αξιοποιούμε μια… «ολοκαίνουργια» 250 S, ως σημείο αναφοράς προκειμένου να κατανοήσουμε τη διαδρομή που έχει διαγράψει η γερμανική ναυαρχίδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την τεχνολογία του αυτοκινήτου.

*Διαβάστε περισσότερα για τις τεχνολογικές εξελίξεις που φέρνει η γερμανική ναυαρχίδα, στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή