Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Ο Πρωθυπουργός μιλάει στην “Κ” για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε στο πρώτο ήμισυ της θητείας του

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-1

* Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-2

Λίγα 24ωρα προτού συμπληρώσει δύο χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός μιλάει στην “Κ” για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε στο πρώτο ήμισυ της θητείας του. Εξηγεί το σχέδιο για την επίτευξη ανοσίας, απαντά στην κριτική για τα κυβερνητικά μέτρα και το “πάσο” στους νέους και προαναγγέλλει ριζική αναδιάρθρωση του του υγειονομικού χάρτη με αναθεώρηση του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων. “Δεν ήμουν ποτέ νεοφιλελεύθερος“ και αναλύει γιατί θεωρεί ότι οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές έχουν μετατοπιστεί. Αναγνωρίζει τον κίνδυνο εφησυχασμού εξαιτίας του προβαδίσματος που δίνουν στο κόμμα του οι δημοσκοπήσεις και επισημαίνει ότι γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήθελε η κυβέρνηση να διατηρήσει την “αίσθηση του κατεπείγοντος” και μετά την πανδημία.

* Ματίας Κόρμαν: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αυτόν πρέπει να συνεχίσει, σημειώνει στην “Κ” ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας θεωρεί πολύ σημαντική τη συμφωνία για την παγκόσμια φορολογία του 15% στις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης η οποία, όπως σημειώνει, “έχει μεγάλη ικανότητα να βρίσκει λύσεις στις προκλήσεις”.

* Οι ιχνηλάτες της ΕΛ.ΑΣ επί το έργον.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-3

Στα άδυτα των ψηφιακών πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε η “Κ”. Εκεί όπου οι εξειδικευμένοι “ιχνηλάτες” της ΕΛ.ΑΣ. επιλύουν τους πιο δυσεπίλυτους γρίφους εγκληματικών ενεργειών ,ανασύροντας τεκμήρια κακοπραξιών από το “πουθενά” ,συχνά με θύτες ευυπόληπτους συμπολίτες ,σε κοινή θέα ηθικά φερέγγυους. Η ηλεκτρονική διαλεύκανση υποθέσεων λένε στελέχη της υπηρεσίας στηρίζεται στο “ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει” ενώ τα κινητά και τα έξυπνα ρολόγια μαρτυρούν τα πάντα.

*Να χτιστεί τείχος ανοσίας από τα θρανία.

Ανοίγει πιθανότατα λίαν προσεχώς, η “πύλη” εμβολιασμού για τους εφήβους 15-18 ετών και παράλληλα συζητείται να υπάρξει -προς το παρόν- σύσταση για τον εμβολιασμό και εφήβων κάτω των 15 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Η απειλή της νέας μετάλλαξης “Δέλτα” η οποία είναι 100% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη (βρετανική) που επίσης ήταν 60% πιο μεταδοτική από το στέλεχος της Γιουχάν, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και επιβάλλει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

* Το αδιέξοδο και το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Πούτιν.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-4

Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, μία μέρα μετά από το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε έχοντας προσφέρει τη διαβεβαίωση στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι δεν επιθυμεί την έξοδο από το Ευρώ. Λίγο αργότερα το συμβούλιο διακόπηκε για να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο παροχής ρωσικής βοήθειας στην Ελλάδα.

* Οι super agers και το Αλτσχάιμερ

Στο Γεύμα με την “Κ” η Αλεξάνδρα Τουρούτογλου καθηγήτρια νευρολογίας στο Χάρβαρντ . Κλειδί για την αντιμετώπιση της νόσου είναι ηλικιωμένοι οι οποίοι στα τεστ μνήμης αποδίδουν εξίσου καλά με…τριαντάρηδες, λέει η κ. Τουρούτογλου και προσθέτει: “Οι έρευνες έχουν δείξει ότι και γενετικοί παράγοντες κάνουν τους ανθρώπους ανθεκτικούς στην εγκεφαλική γήρανση αλλά και εξωγενείς όπως το περιβάλλον ,τα ερεθίσματα , η μάθηση κλπ”

* Λιγότεροι φόροι από εταιρείες

Σημαντικά μειωμένα θα είναι εφέτος τα έσοδα τους κράτους από τη φορολόγηση των επιχειρήσεων .Η πανδημία και τα παρατεταμένα lockdown έχουν συρρικνώσει τον τζίρο και την κερδοφορία με αποτέλεσμα περίπου 8 στις 10 επιχειρήσεις να δηλώνουν χαμηλότερα κέρδη ή ζημιές. Εκτιμάται ότι ο φόρος των νομικών προσώπων θα μειωθεί εφέτος στα 2,3 δισ. ευρώ από 4,48 δισ. ευρω που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή