Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Τι είναι το ελληνικό καλοκαίρι; Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Τι είναι το ελληνικό καλοκαίρι; Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήπως η σιόρα Κατερίνα από την Κεφαλονιά που στήνει ένα μοναδικό γλέντι στο αρχοντικό της και μας μαγειρεύει κρεατόπιτες, βακαλαόπιτες, αστακομακαρονάδες και παστίτσιο με κατσίκι και μας τρατάρει γλυκές αμυγδαλόπιτες και μέσπολες (μούσμουλα) γλυκό κουταλιού;

Ένα χωράφι ηλίανθοι στη Δράμα ή οι μυρωδάτες λεβάντες στον κάμπο του Μεσημεριού, έξω από τη Θεσσαλονίκη…

Το ψάρι πλακί του Χριστόφορου Πέσκια.

Τα ζουμερά ροδάκινα με τη βελούδινη σάρκα και το ακαταμάχητο άρωμα που οι σεφ μας τα φτιάχνουν από μαρμελάδα μέχρι τουρσί και τα κάνουν φουρνιστά με κρέας.

Το ψάρεμα στα ανοιχτά της Νάξου.

Μια μάντρα χτισμένη στα ορεινά της Λήμνου, εκεί όπου παράγονται τα ΠΟΠ του μέλλοντός μας.

Ο καφενές του Πρέκα στην Αμοργό και η ταβέρνα της Μαρίνας στην Ύδρα.

Τα σχινοπαξίμαδα της Κιμώλου και τα τρυφερά, χλωρά τυριά των Κυκλάδων, γευστικά σουβενίρ των καλύτερων διακοπών της ζωής μας.

Η διονυσιακή εμπειρία του ούζου στην Λέσβο.

Οι φάβες της Ελλάδας θρεμμένες από τον κάματο του ανίσκιωτου μεσημεριού.

Οι 50 αγαπημένες μας αθηναϊκές ταβέρνες, θερινά καταφύγια όσων μένουν πίσω να φυλάνε Θερμοπύλες.

Οι ιδιαίτερες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού του Στέλιου Παρλιάρου.

Αυτός ο Γαστρονόμος γυρνάει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και συλλέγει 150+ εμπειρίες καλοκαιριού. Γεύσεις, φαγητά, ανθρώπους και τόπους που κρύβουν μέσα τους την ουσία του ελληνικού θέρους.

Κυκλοφορεί στις 11/7 με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή