Μια θρυλική οικοδέσποινα της Κεφαλονιάς μας κάνει το τραπέζι στο αρχοντικό της στα Φαρακλάτα και μας ανοίγει την πόρτα στη συναρπαστική κεφαλονίτικη κουζίνα. Μας μαγειρεύει διάσημες σπεσιαλιτέ του νησιού όπως η κρεατόπιτα και η βακαλαόπιτα, το λαγωτό και η ριγανάδα, η αστακομακαρονάδα και η πρέντζα, το παστίτσιο με κατσικάκι και το σοφιγάδο. Στα ποτήρια μας ρέουν δροσερά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, Ρομπόλες, Μαυροδάφνες και Τσαούσια. Και για το τρατάρισμα, τι άλλο; Μέσπολες γλυκό κουταλιού, το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό μούσμουλο που φτιάχνουν ανελλιπώς τέτοια εποχή στο νησί, και αμυγδαλόπιτα. Μια λαμπρή γιορτή, μια υπέροχη γνωριμία με την άγνωστη και απίστευτα «εξωτική» και πεντανόστιμη γαστρονομία της Κεφαλονιάς.
Ο Γαστρονόμος Ιουλίου κυκλοφορεί στις 11/7 με την «Καθημερινή της Κυριακής»