ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στο ανανεωμένο «Κ»: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης συνάντησε την Στέγη

Στο ανανεωμένο «Κ»: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης συνάντησε την Στέγη

Μια αναπάντεχη καλλιτεχνική συνάντηση: Με αφορμή το Φεστιβάλ «You and AI – Η τεχνητή νοημοσύνη κι εσύ» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα και για τρεις εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως, βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, τη διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση, την Εύη Καλογηροπούλου, την εικαστικό και σκηνοθέτρια που συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την ταινία μικρού μήκους «Ανήκω σε μένα», και τον Γιώργο Μαζωνάκη, πρωταγωνιστή του φιλμ.  Η έκθεση στο Πεδίον του Άρεως και αυτή η απροσδόκητη σύμπραξη μας δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε με τρεις πολύ διαφορετικές προσωπικότητες που τους ενώνει η αγωνία της τολμηρής δημιουργίας και η αναζήτηση της αλήθειας στην ανθρώπινη κατάσταση.

Από το να στεφθεί η πρώτη γυναίκα MasterChef στην Ελλάδα και να γράψει ιστορία ως η πιο αγαπητή παίκτρια ριάλιτι που πέρασε ποτέ από την ελληνική TV μέχρι να γίνει –άθελά της– ένα λαϊκό σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης μέσα στον ανδροκρατούμενο χώρο της γαστρονομίας, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη δίνει μια απολαυστική, χορταστική συνέντευξη στο νέο τεύχος του «Κ».

Για την Ιαπωνία, οι Ολυμπιακοί του 2020/2021 οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα αρχίσουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ήταν, πριν από τον κορωνοϊό, μια ευκαιρία να επαναλάβει, τρόπον τινά, τον θρίαμβο των αγώνων του 1964. Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει δραματικά το αίσθημα των κατοίκων του Τόκιο. Ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ που μεταφέρει το μούδιασμα μιας ολόκληρης πόλης.

 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου «Κ» που κυκλοφορεί στις 11 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.