Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: Τα λαδερά είναι κουλ – Η νέα συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»-1

Πολύ πριν γεννηθεί το κίνημα του veganism, στην Ελλάδα είχαμε τα λαδερά, αυτή την ολοδική μας vegan κουζίνα, που είναι εποχική, τοπική, ευφάνταστη και απίθανα νόστιμη. Ριζωμένα στη μνήμη μας, τα λαδερά είναι ένα από τα σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού μαζί με τη θάλασσα και τους ασβεστωμένους κήπους με τις γαλάζιες γλάστρες με βασιλικούς. Σε όλη την ελληνική επαρχία, όπου μαγείρευαν και μαγειρεύουν με τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους, η κατηγορία των λαδερών φαγητών αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της γαστρονομίας μας. 

Τα λαδερά βέβαια, ακριβώς επειδή είναι μια τεράστια κατηγορία, δεν έχουν πλέον αυστηρά όρια και στεγανά. Σίγουρα περιέχουν πάντα ελαιόλαδο και ποτέ βούτυρο. Είναι συνήθως λαχανικά, χωρίς όμως να αποκλείονται τα όσπρια ή τα συμμαγειρέματά τους με κριθαράκι, ρύζι και ζυμαρικά. 

Η διαδικασία μαγειρέματος στα λαδερά γίνεται σοβαρή υπόθεση. Αργό μαγείρεμα και χαμηλή φωτιά είναι η βασική αρχή, ενώ όροι και φράσεις όπως «μέλωμα» και «μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του» φαίνεται ότι εφευρέθηκαν για χάρη τους και μόνο. 

Στο βιβλίο μας, εκτός από τις κλασικές και εκ των ων ουκ άνευ συνταγές, επιλέξαμε και κάποιες ολόφρεσκες, με πρωτότυπους συνδυασμούς και αναπάντεχα υλικά, με δίκταμο, με ωμή, δροσερή σάλτσα ντομάτας, ακόμα και με γάλα καρύδας. Επίσης, κάποιους μεζέδες περιωπής, όπως οι τηγανητές μελιτζάνες με σκορδάτη σάλτσα ή με δροσερή, ωμή και πικάντικη ντοματένια. Τα λαδερά είναι το χθες, το σήμερα και το αύριο του ελληνικού καλοκαιριού.

Κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»-2

Disney Romano Scarpa κάθε Κυριακή με την «Καθημερινή

Επιστρέφουν στην «Καθημερινή» οι αγαπημένοι ήρωες της Disney και οι Μεγάλες Ιστορίες του θρυλικού Ρομάνο Σκάρπα. 

«Τα περικάρπια των Μακ Ντακ», μη χάσετε τον 2ο τόμο αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός που είναι ο «πατέρας» αγαπημένων χαρακτήρων, όπως της Τζένυ, του Γεδεών Μακ Ντακ, του ΑτομίνοΜπιπΜπιπ και πολλών ακόμη, υπογράφει τις Μεγάλες Ιστορίες της Disney στην «Καθημερινή». 

Κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Ο Γιώργος Νανούρης θέλει να πετάξει προς την χαρά – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»-3

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο. Μέχρι να ασχοληθώ με το θέατρο ένιωθα ότι δεν ήμουν συμβατός με τους ανθρώπους γύρω μου». Ο Γιώργος Νανούρης έκανε φέτος το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στην Επίδαυρο, με την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, καθηλώνοντας σχεδόν 15.000 θεατές, και με αυτή την ευκαιρία μιλάει εφ όλης της ύλης στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ». 

Το brunch είναι της μόδας κι εμείς σας προσκαλούμε σε ένα ωραίο ταξίδι σε μερικές από τις πιο γευστικές στάσεις στην Αθήνα.  Και με την ευκαιρία: κρέας, ψάρι ή φρούτα; Συμβατική ή βιολογική γεωργία; Γιατί η βιώσιμη διατροφή μπορεί να είναι μια απάντηση στην κλιματική αλλαγή και ποια είναι η συνταγή για έναν αειφόρο πλανήτη; Πώς, δηλαδή, μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τον πλανήτη;

Με την έναρξη της πιο παράξενης διοργάνωσης στην πρόσφατη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το «Κ» σας παρουσιάζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για διάκριση στο Τόκιο. Επίσης, περπατάμε στο δικό μας άτυπο ολυμπιακό πάρκο, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ που τους τελευταίους μήνες σφύζει από ζωή, στον απόηχο των ανακοινώσεων για την αναγέννηση ενός τόσο σημαντικού αλλά ταλαιπωρημένου προορισμού. Και 270 Insta-φωτογράφοι μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε τα χωριά της Ελλάδας μέσα από το φωτογραφικό λεύκωμα #my_greece:villages

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

CEOs 2021 – Την Κυριακή 25/7 οι Πρωταγωνιστές της Ανάπτυξης σχεδιάζουν την επόμενη μέρα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Τα Λαδερά είναι κουλ», «Disney Romano Scarpa», «Κ», «CEOs 2021»-4

Η τρέχουσα συγκυρία είναι σπάνια για την Ελλάδα, η οποία απολαμβάνει πολιτική σταθερότητα και διαθέτει μια κυβέρνηση που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα ενώ επιδιώκει ενεργά την ανάπτυξη. Η χώρα βρίσκεται ενώπιων μιας ιστορικής ευκαιρίας να χρηματοδοτήσει την οικονομική αλλά και κοινωνική ανάταξή της τόσο με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις που κινητοποιεί. Για ακόμη μία χρονιά, η «Καθημερινή» ζήτησε από τα κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας να δώσουν το στίγμα τους ως προς τους παράγοντες που θα καθορίσουν τη δυναμική της ανάκαμψης και τα βήματα και τις ευκαιρίες που θα οδηγήσουν στον μεγάλο στόχο της υγιούς, βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Κυκλοφορούν στις 25 Ιουλίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή