Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

4 ΤΡΟΧΟΙ ειδικό αφιέρωμα στα SUV – Την Κυριακή 1/8 με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-1

Η Hyundai τοποθετεί στην γκάμα της δίπλα στο Kona ένα ακόμα B-SUV. Το Hyundai Bayon διαθέτει συμπαγές εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη λίστα έξυπνων λειτουργιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Το δοκιμάζουμε στην εμπορική έκδοση 1.0Τ των 100 ίππων με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT).

Η άφιξη της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε συζητήσεις και δημιούργησε προσδοκίες με το βαρύ της όνομα. Οδηγούμε την κορυφαία έκδοση των 351 ίππων με κίνηση σε όλους τους τροχούς και την αντιπαραβάλλουμε με την ανάλογων προδιαγραφών και ύφους Jaguar I-Pace.

Τι κοινό μπορεί να έχει η BMW X2 με το Cupra Formentor, το Kia XCeed και το Toyota C-HR; Η απάντηση είναι πως και τα τέσσερα αυτά SUV προσπαθούν με διαφορετικούς τρόπους -και τα καταφέρνουν- να αποπνέουν δυναμισμό, παρά το υπερυψωμένο αμάξωμά τους.

Ταξιδεύουμε στο αρχοντικό νησί των καπεταναίων, του νεοκλασικού πολιτισμού και του Ανδρέα Εμπειρίκου, την Άνδρο. Μαζί μας στο ξεχωριστό αυτό οδοιπορικό η ιδανική παρέα, που αποτελείται από το C-SUV Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς και τη Yamaha Tenere 700 Rally Edition.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ

Δοκιμάζουμε το Bayon, τη νέα και μικρότερη crossover πρόταση της Hyundai στα B-SUV, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Μια νέα και πολύ δυνατή άφιξη, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτή του Hyundai Bayon στην κατηγορία της εποχής μας, κοινώς των B-SUV, η οποία ενδεικτικά το Μάιο κατέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς λιανικής, με ποσοστό 26,7% – κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και τη ζήτηση του αγοραστικού κοινού για τους εκπροσώπους της.

Ο νέος εκπρόσωπος του κορεατικού εργοστασίου στην κατηγορία, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη, είναι το μικρότερο μέλος της διευρυμένης οικογένειας SUV της κορεατικής εταιρείας (2,5 εκ. μικρότερο από το Kona και, ενδεικτικά, 14 εκ. μεγαλύτερο από το i20). Η ονομασία του, όπως και άλλων μοντέλων του εργοστασίου, προέρχεται από μια πόλη, και συγκεκριμένα την Bayonne, πρωτεύουσα της γαλλικής χώρας των Βάσκων και έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας.

Το Hyundai Bayon διαθέτει συμπαγές εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη λίστα έξυπνων λειτουργιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας, ενώ ενσωματώνει και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Βασικό στοιχείο του εξωτερικού σχεδιασμού του είναι τα στενόμακρα, στάνταρντ LED φώτα ημέρας ψηλά στο εμπρός μέρος, που είναι ενωμένα με αεραγωγό και «απέχουν» αρκετά από τα κύρια φώτα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα δύο φώτα φρένων σε σχήμα βέλους -ή μπούμερανγκ, αν προτιμάτε-, που ενώνονται με μία λεπτή κόκκινη γραμμή, το μεγάλο λογότυπο της Hyundai πάνω σε μία μαύρη φάσα και ο στάνταρντ διαχύτης χαμηλά.

Το Bayon φιλοδοξεί να προσφέρει άνεση και χώρο αποθήκευσης ενός SUV, με την ευελιξία ενός σουπερμίνι.

*Διαβάστε περισσότερα από τη δοκιμή του Hyundai Bayon στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Κυκλοφορεί την 1η Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

Disney Romano Scarpa κάθε Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-2

Επιστρέφουν στην «Καθημερινή» οι αγαπημένοι ήρωες της Disney και οι Μεγάλες Ιστορίες του θρυλικού Ρομάνο Σκάρπα. 

«Οι πελεκάνοι του Κάπταιν Γλάρου», μη χάσετε τον 3ο τόμο αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός που είναι ο «πατέρας» αγαπημένων χαρακτήρων, όπως της Τζένυ, του Γεδεών Μακ Ντακ, του ΑτομίνοΜπιπΜπιπ και πολλών ακόμη, υπογράφει τις Μεγάλες Ιστορίες της Disney στην «Καθημερινή». 

Κυκλοφορεί την 1 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη σε μια σπάνια κοινή συνέντευξη  – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-3

Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του «Κ» καλωσορίζουμε δύο από τα πιο σημαντικά αλλά και τα πιο «ιδιωτικά» μέλη της αθηναϊκής μουσικής σκηνής: τον The Boy (Αλέξανδρο Βούλγαρη) και την Δεσποινίς Τρίχρωμη (Ευαγγελία Ξινοπούλου), με αφορμή την κυκλοφορία της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς που θεωρητικά απευθύνεται σε παιδιά. Συνεντεύξεις δίνουν πολύ σπάνια. Για την ακρίβεια, η Τρίχρωμη δέχεται πρώτη φορά να μιλήσει δημόσια, ενώ ο The Boy επίσης το αποφεύγει – συνδυασμός ντροπαλοσύνης και κακών εμπειριών. Καθισμένοι σε έναν καναπέ, απόγευμα Τετάρτης, μοιάζουν λιγάκι με παιδιά που τα πήγαν στον γιατρό. Ο λόγος τους δεν έχει σταθερή ροή, κομπιάζουν, γελάνε, αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι αμήχανοι και αληθινοί.

Ακολουθούμε τους σπουδαστές της AntetokounBros Academy στα βήματα του Γιάννη: τους παρακολουθούμε να προπονούνται στα σουτ, τα ριμπάουντ και τα λέι απ και κυρίως να μαθαίνουν να προσπαθούν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Σας παίρνουμε μια βόλτα στα μουσεία της Αθήνας όπου εκτός από συναρπαστικά εκθέματα, διαθέτουν εστιατόρια και καφέ που είναι από μόνα τους ατραξιόν.

Με αφορμή δύο νέα βιβλία, αναθεωρούμε τη σχέση μας με το κινητό και το τάμπλετ, διεκδικώντας μια νέα ποιότητα ζωής. Σωστά το μαντέψατε: το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ψηφιακή αποτοξίνωση.

Τέλος, δεν χάνουμε την ευκαιρία για ένα ταξίδι στην Ύδρα όπου η Χριστίνα Ζομπά Καλόγλου αφηγείται όσα προσφέρει το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, Descoverartists, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος στο νησί του Αργοσαρωνικού.

 

Κυκλοφορούν την 1 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή