Στα βήματα του Γιάννη: Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στα βήματα του Γιάννη: Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ίαν είναι 13 ετών. Είναι μισός Γάλλος και μισός Αφρικανός, από την Μπουργκίνα Φάσο. Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, μένει όμως εδώ από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Από εκείνη την άγουρη εποχή χρονολογείται και η αγάπη του για το μπάσκετ. Στα πέντε του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί αγώνες του ΝΒΑ· αγαπημένοι του παίκτες ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς αυτό το μικρό μαύρο αγόρι να βλέπει το σύμπαν των μελλοντικών του προοπτικών να διευρύνεται με κάθε καλάθι, ριμπάουντ, βολή του Greek Freak, που κάποτε υπήρξε ο ίδιος ένα μικρό μαύρο αγόρι. «Τον έχω ακούσει πολλές φορές να συμβουλεύει ότι πρέπει κανείς να δουλεύει σκληρά», μου λέει, «και δεν το ξεχνώ. Η ιστορία του με κάνει να νιώθω ότι μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα, ότι δεν υπάρχουν όρια. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ και το όνειρό μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ». Τον παρακολουθώ να κινείται στο γήπεδο με ηρεμία, αυτοπεποίθηση, μελετημένα βήματα. Ακούει προσεκτικά τις οδηγίες των προπονητών, δεν κάνει φιγούρα, δεν αφαιρείται, μαθαίνει.

Είκοσι παιδιά βρίσκονται αυτό το κυριακάτικο πρωινό στο γήπεδο της Λαμπρινής για το summer camp της AntetokounBros Academy. Κάποια έχουν έρθει από κοντινές περιοχές, τα περισσότερα διαμένουν στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Είναι αγόρια και κορίτσια 12 έως 16 ετών από μη προνομιούχες οικογένειες, που εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής στην ακαδημία που οραματίστηκαν οι αδελφοί Αντετοκούνμπο, ώστε να προσφέρουν σε νέα παιδιά τις ευκαιρίες που δεν είχαν οι ίδιοι όταν μεγάλωναν.

Οι σπουδαστές της AntetokounBros Academy προπονούνται στα σουτ, τα ριμπάουντ και τα λέι απ και μαθαίνουν να προσπαθούν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την 1η Αυγούστου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή