Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

• Ιατρικοί σύλλογοι κατά αντιεμβολιαστών γιατρών – Πειθαρχικές διώξεις για διασπορά παραπληροφόρησης: H διασπορά παραπληροφόρησης μέσω κοινωνικών δικτύων, η υιοθέτηση και η αντιεμβολιαστική κατήχηση μερίδας πληθυσμού από ευάριθμους αλλά με πολλαπλασιαστική επικοινωνιακή ισχύ γιατρούς, σήμαναν συναγερμό πανελλαδικά σε ιατρικούς συλλόγους που ανέλαβαν θεσμική δράση κατά συναδέλφων τους, εκκινώντας πειθαρχικές διαδικασίες, καλώντας σε απολογία και επιβάλλοντας τα πρώτα πρόστιμα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

•Είναι εξωφρενικό να συντάσσονται γιατροί στο πολύχρωμο, εχθρικό κατά της κοινωνίας, «αντισυστημικό κίνημα», πριονίζοντας την προσπάθεια οχύρωσης της δημόσιας υγείας, τονίζουν στην «Κ» γιατροί.

• Είναι και η κρίσιμη μάζα των «διστακτικών» –όχι αρνητών– για εμβολιασμό που θα κρίνει τη μάχη το αμέσως επόμενο διάστημα, υπογραμμίζουν στην «Κ» κορυφαίοι επιστήμονες, ξεδιαλύνοντας παρανοήσεις, αποδομώντας ανίσχυρα επιχειρήματα.

• Φοροελαφρύνσεις ύψους 1,6 δισ.:Ελαφρύνσεις1,6 δισ. ευρώ έχουν «κλειδώσει» για το 2022, αλλά το οικονομικό επιτελείο αναζητεί δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να επεκταθεί το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

•Η ανέλπιστη κούρσα και το στοίχημα του Αυγούστου – Στο 60% του 2019 οι αφίξεις τον Ιούλιο: Αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα του τουρισμού τον Ιούλιο, με τις αφίξεις να κινούνται ανέλπιστα στο 60% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το μεγάλο στοίχημα για το «ταμείο» της χρονιάς θα είναι η διασπορά της πανδημίας τον Αύγουστο, καθώς υπάρχει κίνδυνος λήψης περιοριστικών μέτρων από χώρες του εξωτερικού.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

• Τα τρία επίπεδα των τουρκικών απειλών και η ανησυχία της Αθήνας: Στο μικροσκόπιο της Αθήνας βρίσκεται η εμμονική αξίωση της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και η αυθαίρετη σύνδεσή της με το καθεστώς κυριαρχίας τους. Η κυβέρνηση ανησυχεί για νέες προκλήσεις λόγω και της αυξανόμενης έντασης στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

•Παλεύοντας με τα θερμά κύματα του καύσωνα: Το νυχθημερόν ασφυκτικό, παρατεταμένο, καυσωνικό επεισόδιο που βιώνουμε είναι απόρροια της επιταχυνόμενης κλιματικής απειλής, τονίζουν επιστήμονες στην «Κ», με ρεκόρ από «σαραντάρια» και φόβους για εκδήλωση άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

•«Οι επισκέψεις τους μας δίνουν ζωή»: Επισκέπτονται ηλικιωμένους, μοναχικούς και ανήμπορους στα σπίτια τους, φέρνοντας φάρμακα, ψώνια, φροντίζουν ανέστιους με φαγητό, προτρέποντάς τους να περάσουν το κατώφλι μιας δομής στέγασης. «Η καλή σας κουβέντα και η συντροφιά δίνουν δύναμη ζωής», είναι το ευχαριστώ που εισπράττουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» και οι καλοί Σαμαρείτες του δρόμου, που μιλούν στην «Κ» παρέα με τους ωφελούμενους.

• Χώρα ταλαντούχων η Ελλάδα: Χώρα υψηλών δυνατοτήτων, γεμάτη με ταλαντούχους ανθρώπους, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο ελληνικής καταγωγής Γκάμπριελ Μαχλούφ, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, μιλώντας στο Γεύμα με την «Κ». «Η Ελλάδα πρέπει να οργανώσει τις προτεραιότητές της και να συνεχίσει να προωθεί μεταρρυθμίσεις», τονίζει.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

• Κυνηγήστε τα όνειρά σας: «Θα ήθελα να πω σε όλα τα νέα παιδιά να μην τα παρατάνε στην πρώτη αποτυχία. Να συνεχίσουν να κυνηγάνε τα όνειρά τους». Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος μιλάει στην «Κ» μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο Τόκιο.

• Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα. 

• Ανοδος βάσεων έως και 1.200 μονάδες σε περιζήτητες σχολές. 

• Οι εμπνευστές του Ελληνικού Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών, καθηγητές του Χάρβαρντ μιλούν στην «Κ». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή