Στις καλοκαιρινές Γλυκές Αλχημείες: Παγωμένα ιταλικά γλυκά

Στις καλοκαιρινές Γλυκές Αλχημείες: Παγωμένα ιταλικά γλυκά

Σε αυτό το τεύχος αψηφούμε τον καύσωνα όπως θα έκαναν οι Ιταλοί. Με φινετσάτα παγωμένα επιδόρπια όπως μόνοι οι Ιταλοί ξέρουν να φτιάχνουν. 

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστείρευτη φαντασία των Ιταλών και η αγάπη τους για το παγωτό έχει γεννήσει δεκάδες παγωμένα γλυκά, το ένα καλύτερο από το άλλο. Στις Γλυκές Αλχημείες δοκιμάζουμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα από αυτά, με συνταγές που υπογράφει ο Στέλιος Παρλιάρος. 

Ετοιμάζουμε σιτσιλιάνικο τζελάτο πικρής σοκολάτας, με την τεχνική των Σικελών και αντί για κρόκους, «δένουμε» το μείγμα με κορν φλάουρ. Το αποτέλεσμα; Ένα σούπερ κρεμώδες παγωτό με μαλακή υφή, χωρίς κρυστάλλους. Για τους λάτρεις του καφέ προτείνουμε την ναπολιτάνικη coviglia, μια παγωμένη μους με γεύση καφέ η οποία σερβίρεται σε φλιτζάνια και είναι το πιο απολαυστικό και τονωτικό επιδόρπιο για κάθε ώρα της μέρας. Για πιο δροσερές καταστάσεις, ετοιμάζουμε την πανεύκολη γρανίτα καφέ με λεμόνι, που είναι ίσως η πιο δημοφιλής γεύση γρανίτας στη Σικελία. Για όταν έρχονται οι φίλοι στο σπίτι και για τις γιορτές του Αυγούστου φτιάχνουμε οπωσδήποτε spumone, με δύο είδη παγωτού απλωμένα σε στρώσεις μέσα σε μακρόστενη φόρμα μαζί με καραμελωμένα αμύγδαλα και σαβαγιάρ ποτισμένα σε καφέ με ρούμι. Και αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε τα παγωτά μόνοι μας, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμα από καλή τζελατερία. Τι άλλο; Μα, την παγωμένη τρούφα από τζελάτο, το περίφημο tartufo, φυσικά! 

Στις Γλυκές Αλχημείες που κυκλοφορούν στις 8 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή