Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο: Ζήτω τα γεμιστά του Αυγούστου – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-1

Ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί σαν τον καυτό ήλιο και μέσα σε αυτό πολύχρωμα λαχανικά της εποχής γεμισμένα με μελωμένα ρύζια και μυρωδικά. Ναι, αν το καλοκαίρι ήταν φαγητό, θα ήταν αυτό: ένα ταψί γεμιστά. Για ποια γεμιστά μιλάμε όμως; Στον Γαστρονόμο του Αυγούστου τρυπώνουμε στις κουζίνες της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου και αντλούμε ιδέες και συνταγές-έκπληξη με διαφορετικά λαχανικά, διαφορετικές γεμίσεις και διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος. Ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, πληθωρικό τουρλού, κολοκυθοανθοί με πλιγούρι και δροσερή γιαουρτοσάλτσα, μαροκινές μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, ταϊλανδέζικες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, ροδάκινα και κάσιους… Δέκα μοναδικές συνταγές που αποθεώνουν το εμβληματικό πιάτο του καλοκαιριού και γίνονται το υλικό από το οποίο θα χτίσουμε τις νέες θερινές αναμνήσεις μας.

Και αν το ελληνικό καλοκαίρι ήταν άρωμα, αυτό θα ήταν σίγουρα του βασιλικού. Τώρα που έχει φουντώσει για τα καλά στις γλάστρες μας, το αξιοποιούμε σε πρωτότυπα πέστο και αρωματικά ελαιόλαδα που θα απογειώσουν τα μαγειρέματά μας.

Επειδή τώρα είναι η εποχή που οι περισσότεροι από εμάς φεύγουν για διακοπές, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 30 εστιατόρια και ταβέρνες σε θερινούς προορισμούς τα οποία πρέπει να αναζητήσετε στα ταξίδια σας.

Επίσης ο Χριστόφορος Πέσκιας μας μυεί στην τέχνη του κολοκυθοκεφτέ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ετοιμάζει μοναδικές σουπιές με μακαρόνια και ο Στέλιος Παρλιάρος μοναδικά αυγουστιάτικα γλυκά με σύκα και σταφύλια αλλά και μία πρωτότυπη φανουρόπιτα για την ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Και φυσικά, όπως κάθε μήνα θα έχουμε έναν πλήρη οδηγό διατροφής για το καθημερινό μας τραπέζι με 24 εποχικές συνταγές για όλη την οικογένεια.

Κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή» της Κυριακής 

 

Disney Romano Scarpa σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-2

Επιστρέφουν στην Καθημερινή οι αγαπημένοι ήρωες της Disney και οι Μεγάλες Ιστορίες του θρυλικού Ρομάνο Σκάρπα. 

«Το χρυσό φλουρί», μη χάσετε τον 5ο τόμο εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την «Καθημερινή».

Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός που είναι ο «πατέρας» αγαπημένων χαρακτήρων, όπως της Τζένυ, του Γεδεών Μακ Ντακ, του Ατομίνο Μπιπ Μπιπ και πολλών ακόμη, υπογράφει τις Μεγάλες Ιστορίες της Disney στην «Καθημερινή». 

Κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Για όλα φταίει το πεύκο; – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-3

Κάθε φορά την επομένη καταστροφικών πυρκαγιών η συζήτηση επιστρέφει διαρκώς στο ίδιο θέμα: μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε τα πευκοδάση μας με άλλα είδη; Το σημείο μηδέν της άτυπης εκστρατείας δαιμονοποίησης των πεύκων στην Ελλάδα θεωρείται η φωτιά στο Μάτι. Χαρακτηρίστηκαν ως «δέντρα-δολοφόνοι», ένας βασικός λόγος που αυτή η δραματική φωτιά εξελίχθηκε τόσο άσχημα. Η δαιμονοποίηση του πεύκου οφείλεται σε μια σειρά από λόγους που εκ πρώτης όψεως έχουν βάση. Αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα; Και γιατί είμαστε τόσο διστακτικοί να εμπλουτίσουμε τις αναδασώσεις μας με άλλα, περισσότερο βραδυφλεγή είδη;

Οι αγώνες του Τόκιο θα μείνουν στην Ιστορία ως η διοργάνωση της πανδημίας αλλά και για όλες τις απροσδόκητες ιστορίες που γέννησαν. Και αυτές σας παρουσιάζουμε στο πλούσιο αφιέρωμα αυτής της εβδομάδας.

Τα φωτάκια ανάβουν και κόσμος στέκεται κάτω από τον πλατάνι της πλατείας, κοιτώντας τον χάρτη για να διαλέξει ποιο δρώμενο θα παρακολουθήσει πρώτα: ζήσαμε από κοντά τις Γιορτές Ρόκκας, ένα χειροποίητο, καλλιτεχνικό φεστιβάλ δυτικά των Χανίων που κάθε χρόνο έχει να διηγηθεί και μια καινούργια ιστορία. 

Διαβάστε, επίσης, μια (πραγματικά) διαφορετική συνέντευξη του Ουκρανού πιανίστα Λιουμπιμίρ Μέλνικ ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Αθήνα το δικής του εμπνεύσεως μουσικό σύμπαν της Αδιάλειπτης Μουσικής.

 

Κυκλοφορούν σήμερα με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή