Η ιστορία του ελληνικού σερφ σε 16 σελίδες – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η ιστορία του ελληνικού σερφ σε 16 σελίδες – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν πριν από σχεδόν 50 χρόνια όταν οι πρώτοι Έλληνες «κυνηγοί κυμάτων» έκαναν την εμφάνισή τους. Ήξεραν από τότε πως δεν θα γίνουμε ποτέ Καλιφόρνια, αλλά πόνταραν στο ότι τα ωραία μας τοπία, τα καθαρά μας νερά, ο ελληνικός ήλιος και φυσικά ο ενθουσιασμός της νέας ανακάλυψης θα τους ανταμείψουν. Τα δικά τους κύματα τα βρήκαν στη Βουλιαγμένη, στον Άγιο Δημήτριο, στην παραλία Μαρίκες της Ραφήνας, αλλά και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου ένα μεσημέρι του Ιουνίου του 2000, με αρκετό βοριά, έκπληκτοι οι λουόμενοι τους παρακολουθούσαν να προσπαθούν να τσουλήσουν πάνω στα καλπάζοντα μικρά κύματα με τις σανίδες τους. Το «Κ» αφιερώνει 16 σελίδες σε τρεις γενιές Ελλήνων σέρφερ, ακούει τις απίθανες ιστορίες τους και μαθαίνει γιατί το σερφ δεν είναι ένα ακόμα άθλημα.

Ταξιδεύουμε στον περίφημο ελαιώνα των Ροβιών, λαβωμένο από τη φωτιά που κατέκαψε τη Βόρεια Εύβοια και αφουγκραζόμαστε την αγωνία για την επόμενη μέρα.

Στο εξώφυλλο των Νew Υork Τimes της 9ης Αυγούστου, o καλλιτέχνης Σο Σιμπούγια αιχμαλώτισε τα χρώματα της φωτιάς και της δύσης του ηλίου μετά τη φυσική καταστροφή που υπέστη η Εύβοια. Το έργο του είχε κατακλύσει τα social media στην Ελλάδα και αυτή ήταν η αφορμή για μια ζωηρή συζήτηση μαζί του.

Το «Κ» κάλυψε αποκλειστικά τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας της Αμάλ, μιας γιγαντιαίας μαριονέτας που έφερε μαζί μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στο τεράστιο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 22 Αυγούστου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή