«Η τέταρτη πλευρά του τριγώνου» με τον Έλλερυ Κουήν

«Η τέταρτη πλευρά του τριγώνου» με τον Έλλερυ Κουήν

ΒΙΠΕΡ αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία είχε, από την αρχή, τρεις υπόπτους για τον φόνο της Σήλα Γκρέυ: τον κύριο και την κυρία Μακκέλ και τον γιο τους, τον Νταίην. Η Σήλα Γκρέυ είχε αναστατώσει τη ζωή τους – και των τριών. Έτσι η οικογένεια Μακκέλ είχε λόγους για να επιδιώξει τον θάνατό της…

«Οι Μακκέλ είχαν και το κίνητρο και την ευκαιρία», έλεγαν οι αστυνομικοί, «γιατί να ψάχνουμε λοιπόν παραπέρα;»

Ο Έλλερυ δεν μπορούσε ν’ αμφισβητήσει αυτή τη λογική. Την καταλάβαινε άλλωστε και δικαιολογούσε τους αστυνομικούς. Ωστόσο ο ίδιος δεν μπορούσε να πεισθεί. Είχε τις αμφιβολίες του…

«Δεν είναι παράλογο να ζητάς να βρεις την τέταρτη πλευρά του τριγώνου, όταν όλοι ξέρουμε πως το τρίγωνο έχει μόνο τρεις πλευρές;» τον ρωτούσαν οι άλλοι.

Κι ο Έλλερυ παραδεχόταν πως ήταν…

Ο Έλλερυ Κουήν είναι ένας φανταστικός ντετέκτιβ, τον οποίο δημιούργησαν το 1929 οι Frederic Dannay και Manfred Bennington Lee. Την περίοδο 1929-1971 κυκλοφόρησαν πάνω από 30 ιστορίες με ήρωα τον Έλλερυ Κουήν, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως διάδοχο του Σέρλοκ Χολμς και τη μεγαλύτερη διασημότητα των αμερικανικών μυθιστορημάτων μυστηρίου.

 

Κυκλοφορεί στις 29 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή