Οδηγούμε την ηλεκτρική Ford Mustang-E στην ειδική διαδρομή «Ταρζάν» του Ράλλυ Ακρόπολις, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε την ηλεκτρική Ford Mustang-E στην ειδική διαδρομή «Ταρζάν» του Ράλλυ Ακρόπολις, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Ταρζάν», στα Φουρνά Ευρυτανίας, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις και από τις πιο διάσημες του WRC. Το όνομά της προέρχεται από το υποκοριστικό του Γιώργου Μπούργου, του συνταξιούχου αστυφύλακα που διατηρούσε την καλύβα του στην περιοχή. Το Ακρόπολις πέρασε για πρώτη φορά από εκεί το 1975 και η Ε.Δ. ονομαζόταν «Φουρνά». Με την ονομασία «Ταρζάν» εμφανίζεται για πρώτη φορά στο 26ο Ράλλυ Ακρόπολις το 1979. Η διαδρομή των 30,6 χλμ. στην κλασική της έκδοση έμεινε στο πρόγραμμα του αγώνα ανελλιπώς από το 1986 μέχρι το 1995 (42ο ΡΑ). Η φήμη της ως μίας από τις πλέον σκληρές ειδικές στο WRC επαληθεύτηκε και το 1990, όταν οι Ντιντιέ Οριόλ-Μπερνάρ Οτσέλι έχασαν εκεί μια σχεδόν σίγουρη νίκη, με τη Fina-Delta Integrale του Jolly Club να διαλύει τροχό, ζάντα και ανάρτηση.

Οι αναμνήσεις μάς οδηγούν, και «πήγαμε “Ταρζάν”», επιλέγοντας την υπέρβαση. Βρεθήκαμε λοιπόν στην περίφημη ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Acropolis Rally με την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E σε έκδοση Extended Range· με τη μεγάλη, δηλαδή, μπαταρία, που συνδυάζεται με τον κινητήρα των 294 ίππων και κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Και εμείς με τη σειρά μας μείναμε να αναρωτιόμαστε πού πάμε, στην πλέον σκληρή ειδική διαδρομή της Ευρώπης, με ένα θηρίο των περίπου 2 τόνων;

*Διαβάστε περισσότερα από την περιπέτειά μας στον «Ταρζάν», στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή