H Marina Abramović & o Riccardo Tisci μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece

H Marina Abramović & o Riccardo Tisci μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παγκόσμια αποκλειστικότητα φιλοξενεί στις σελίδες της η νέα Vogue Greece Σεπτεμβρίου, που έρχεται ανανεωμένη στα περίπτερα την Κυριακή 5/9 με την Καθημερινή.

Ο Βλάσης Κωστούρος προσκάλεσε την ιέρεια της performance art, Marina Abramović και τον Chief Creative Officer της Burberry, Riccardo Tisci, σε μια κοινή αποκλειστική συνέντευξη, με αφορμή τη συνεργασία τους στο οπερατικό project «Οι Επτά Θάνατοι της Μαρία Κάλλας» που κάνει πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον Σεπτέμβριο.

Η κουβέντα τους δεν άργησε να πάρει τη μορφή μιας εκ βαθέων εξομολόγησης, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες για την κοινή τους κοσμοθεωρία, τη μακρόχρονη φιλία τους και τη στάση τους απέναντι στη ζωή και την τέχνη.

  1. T.: Νομίζω ότι οι μόνες στιγμές της διαφωνίας μας έχουν να κά νουν με τους ανθρώπους που γνωρίζουμε. Η Marina είναι πιο αθώα από μένα. Κάθε φορά της λέω: «Πρόσεχε αυτόν τον άνθρωπο, μην του ανοίγεσαι τόσο». Και κάθε φορά καταλήγει να μου λέει: «Είχες δίκιο τελικά!».

Μ. A.: Είσαι η προστασία μου, το ξέρω καλά αυτό.

  1. T.: Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε παρέα, βρέθηκαν πολλοί που προσπάθησαν να μας χωρίσουν, κανείς όμως δεν τα κατάφερε.

Μ. A.: Γιατί η σχέση μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό. Σε συγκαταλέγω στις σπάνιες φιλίες.

  1. T.: Στις περισσότερες σχέσεις υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να κερδίσει κάτι από τον άλλο. Στη δική μας υπάρχει μόνο ειλικρίνεια. Κάθε φορά που παρουσιάζεις μια νέα δουλειά, θαυμάζω τα κότσια σου να αναμετρηθείς με τη δυσκολία, με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Είναι πολύ γενναίο να κάνεις κάτι για το οποίο ο κόσμος είναι δύσπιστος.

Μ. A.: Τελευταία όλοι με ρωτούν πώς αντιμετωπίζω τη συνθήκη της πανδημίας, αν έχει επηρεάσει τη δουλειά μου, αν οι Επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας είναι μια αντίδραση σε αυτό που ζούμε. Τους απαντάω ότι δεν έχει καμία σχέση με την Covid. Όλες οι εποχές έχουν δυσκολίες, που κάποια στιγμή θα περάσουν για να έρθουν άλλες. Η αγάπη, όμως, είναι διαχρονικό συναίσθημα. Ο κόσμος πάντα θα πεθαίνει για την αγάπη.

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 5/9 με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή