Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου, επιστρέφουμε… Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Σε αυτό το τεύχος επιστρέφουμε στο σχολείο. Το πραγματικό και αυτό της ζωής.

Ταξιδεύουμε με ένα ψαροκάικο, μετά από πολλές δυσκολίες και με τα καλοκαιρινά μελτέμια να μας ζορίζουν για να βρούμε την κυρά της Κινάρου, τη θρυλική Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου, η οποία έμεινε μόνη της να φυλάει Θερμοπύλες, σε ένα ακριτικό νησί ανατολικά της Αμοργού, παρέα με τον σκύλο της και τα αγριοπούλια. Μαγειρεύουμε μαζί της ακούγοντας να μας διηγείται ιστορίες παλιές και τωρινές και στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι δεν θέλει πολλά για να νοστιμίσει η ζωή. Κι αυτά τα λίγα θα τα βρούμε δίπλα μας.

Επισκεπτόμαστε και το σχολείο των παιδιών, καθόμαστε μαζί τους νοερά στο ίδιο θρανίο, επιστρέφοντας για μια στιγμή στα παιδικά μας χρόνια. Το κολατσιό που έχουμε στην τσάντα, το ταπεράκι της μαμάς (και του μπαμπά) είναι η γλυκιά καταφυγή μας στο διάλειμμα, η γέφυρα με το σπίτι. Τι καλό μας έβαλε σήμερα; Μήπως ένα από τα πρωτότυπα σάντουιτς ή κάποιο από τα υγιεινά σνακ που προτείνουν οι σεφ του Γαστρονόμου; Γιατί όχι; Σε αυτό το τεύχος ετοιμάσαμε έναν χρήσιμο οδηγό ιδεών, συνταγών και αγορών για να αναβαθμίσουμε το κολατσιό που παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και εμείς στο γραφείο.

Επιστρέφουμε στο άστυ και στην ωραιότερη τελετουργία των Ελλήνων, το Κυριακάτικο τραπέζι. Μαζεύουμε την οικογένεια για να ανταλλάξουμε τα νέα του καλοκαιριού και να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με ένα μοναδικό μενού με εξαίσιες λιχουδιές από τη Νένα Ισμυρνόγλου.

Και τέλος, επιστρέφουμε στο πιο τρυφερό γλυκό των παιδικών μας χρόνων, τις κρέπες. Ο Στέλιος Παρλιάρος τις απογειώνει σε πρωτότυπες συνταγές, όπως το τσίζκεϊκ με κρέπες και μπισκότα ή την τούρτα σοκολάτα με κρέπες ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης και της νοστιμιάς σε νέα ύψη. 

Ο «Γαστρονόμος» Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 12/09 με την «Καθημερινή»

 

Η νέα έδρα του ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Το χάνι του Ισμαήλ Πασά στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Συγγρού, Πάικου και Βαλαωρίτου, ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια. Από τον Ιούλιο ζει μια καινούρια ζωή. Μπαίνοντας στο κτίριο σε υποδέχεται ένα μαύρο-πορτοκαλί κεφάλι Μινώταυρου και, αν δεν το ήξερες ήδη, καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στα νέα γραφεία των Beetroot. Μοντέρνα αρχιτεκτονική που συμβαδίζει με την παράδοση, ιδανικές συνθήκες εργασίας, άνθρωποι με μεράκι· στα καινούρια γραφεία αποτυπώνεται η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως φιλοξενείται ένα όραμα: η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμβου πολιτισμού με αιχμή το ντιζάιν, το «τελευταίο οχυρό» της Θεσσαλονίκης.

– Πέντε παιδιά στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους παίρνουν θέση στη συζήτηση περί body shaming και body positivity και εξηγούν σε τι μεταφράζεται η «ομορφιά» στο μυαλό των σημερινών εφήβων.

– Πριν χτυπήσει το κουδούνι: συζητήσεις για την εκπαίδευση σε μια νέα εποχή, οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται στον 21ο αιώνα, όσα μας δίδαξε η πανδημία και οι προκλήσεις για το ελληνικό σχολείο.

– «Αν θέλουμε να επιχειρήσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει (…) να συνεχίσουμε να θαμπωνόμαστε από την ομορφιά του κόσμου, όπως κάνουν τα παιδιά». Ο δημοφιλής Γάλλος εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ερίκ Πουιμπαρέ, μιλάει στο «Κ» πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

– Ο Γερμανός φωτογράφος Γιόακιμ Σμάισερ μοιράζεται με το «Κ» τις απόψεις, τις ιστορίες και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του από τους «τελευταίους του είδους τους»: τα περήφανα ζώα της σαβάνα. 

 

Κυκλοφορούν στις 12 Σεπτεμβρίου  με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή