ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Η νέα έδρα του ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η νέα έδρα του ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το χάνι του Ισμαήλ Πασά στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Συγγρού, Πάικου και Βαλαωρίτου, ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια. Από τον Ιούλιο ζει μια καινούρια ζωή. Μπαίνοντας στο κτίριο σε υποδέχεται ένα μαύρο-πορτοκαλί κεφάλι Μινώταυρου και, αν δεν το ήξερες ήδη, καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στα νέα γραφεία των Beetroot. Μοντέρνα αρχιτεκτονική που συμβαδίζει με την παράδοση, ιδανικές συνθήκες εργασίας, άνθρωποι με μεράκι· στα καινούρια γραφεία αποτυπώνεται η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως φιλοξενείται ένα όραμα: η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμβου πολιτισμού με αιχμή το ντιζάιν, το «τελευταίο οχυρό» της Θεσσαλονίκης.

– Πέντε παιδιά στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους παίρνουν θέση στη συζήτηση περί body shaming και body positivity και εξηγούν σε τι μεταφράζεται η «ομορφιά» στο μυαλό των σημερινών εφήβων.

– Πριν χτυπήσει το κουδούνι: συζητήσεις για την εκπαίδευση σε μια νέα εποχή, οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται στον 21ο αιώνα, όσα μας δίδαξε η πανδημία και οι προκλήσεις για το ελληνικό σχολείο.

– «Αν θέλουμε να επιχειρήσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει (…) να συνεχίσουμε να θαμπωνόμαστε από την ομορφιά του κόσμου, όπως κάνουν τα παιδιά». Ο δημοφιλής Γάλλος εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ερίκ Πουιμπαρέ, μιλάει στο «Κ» πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

– Ο Γερμανός φωτογράφος Γιόακιμ Σμάισερ μοιράζεται με το «Κ» τις απόψεις, τις ιστορίες και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του από τους «τελευταίους του είδους τους»: τα περήφανα ζώα της σαβάνα. 

 

 Μην χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.