Αυτή την Κυριακή στα Ταξίδια Οκτωβρίου – Αφιέρωμα: Περπατάμε την Ελλάδα

Αυτή την Κυριακή στα Ταξίδια Οκτωβρίου – Αφιέρωμα: Περπατάμε την Ελλάδα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο είναι εδώ, το ίδιο και η ανάγκη μας να βγούμε από την αγκαλιά της αστικής ασφάλειας και να γνωρίσουμε την ελληνική φύση. Στα Ταξίδια Οκτωβρίου ταξιδεύουμε στη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, για να βαδίσουμε σε 10 γνωστές και άγνωστες πεζοπορικές διαδρομές: το αισθητικό δάσος της Παύλιανης στη Φθιώτιδα, τα αρχαία μονοπάτια του Παρνασσού, το υποβλητικό Ταίναρο, το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, τη θρυλική Βάλια Κάλντα, το καστανόδασος της Όχης στην Εύβοια, την κορυφή του Σμόλικα και του Ταϋγέτου, το βουκολικό Μαίναλο και το διαμάντι της Ευρυτανίας, το Πάντα Βρέχει. Μέσα στις φυλλωσιές και τα ψηλά δέντρα, μαθαίνουμε τους αρχαίους μύθους που συνδέονται με την ελληνική φύση, οι οποίοι παραμένουν ζωντανοί τον 21ο αιώνα.

Συζητάμε με τέσσερις έμπειρους πεζοπόρους για την αξία της πεζοπορίας και τη δυναμική της ως εναλλακτική τουριστική δραστηριότητα: τον Φοίβο Τσαραβόπουλο (ιδρυτή της Paths of Greece), τον Τριαντάφυλλο Αδαμακόπουλο (ιδρυτή της χαρτογραφικής εταιρείας AnaDigit), την Κατερίνα Ζαγκαρέτου (δασολόγο, συνοδό βουνού) και τον Γιάννη Δημητράκη (πρόεδρο του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών). Όλοι τους, από διαφορετικό μετερίζι ο καθένας, σκιαγραφούν ένα μέλλον φωτεινό, όπου ο μέσος Έλληνας θα έχει περισσότερη επαφή με τη φύση απ’ ό,τι τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα Ταξίδια Οκτωβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 19/09 με την «Καθημερινή»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή