Γιατί το Μonocle ερωτεύτηκε την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Γιατί το Μonocle ερωτεύτηκε την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτος σταθμός ήταν η Λισαβόνα. Ακολούθησαν η Βιέννη, το Βερολίνο, η Ζυρίχη, η Μαδρίτη. Επόμενη στάση, μετά την περσινή αναβολή λόγω πανδημίας, θα ήταν το Ελσίνκι. Όμως οι διοργανωτές του συνεδρίου αποφάσισαν πως ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνουν σε μια πόλη όπου όλα λειτουργούν τόσο καλά. Διάλεξαν μια πόλη ηλιόλουστη, μια πόλη που ανθίζει, κι ας έχει ακόμα πολλά να διορθώσει, μια πόλη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται –στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης–, σε μια θέση που τους δίνει την ευκαιρία η θεματολογία του συνεδρίου να αφορά όχι απλώς την ίδια την πόλη, αλλά και τα ζητήματα της περιοχής. Για το ετήσιο «Quality of Life» συνέδριο του περιοδικού Monocle, που θα λάβει χώρα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές επέλεξαν την Αθήνα.

Ο Τάιλερ Μπρουλέ, διευθυντής και ιδρυτής του Monocle, πιστεύει πως η Αθήνα αυτή τη στιγμή διανύει τη στιγμή της. «Υπάρχει μια ενέργεια, το νιώθεις, βλέπουμε κάτι να συμβαίνει στην Αθήνα», λέει στο «Κ». «Πολλοί συνειδητοποιούν τώρα τον ρόλο της Αθήνας, μιας πόλης στην Ανατολική Ευρώπη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και το τι σημαίνει να είναι στην Αθήνα η βάση μιας επιχείρησης», τονίζει ο κ. Μπρουλέ. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση – όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στη χώρα. 

Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Τάιλερ Μπρουλέ στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή