Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Αυξημένος ΕΝΦΙΑ για τα ακριβά ακίνητα - Για να καλυφθεί το κενό από την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

•Αυξημένος ΕΝΦΙΑ για τα ακριβά ακίνητα-Για να καλυφθεί το κενό από την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Τη θέσπιση ενός «συντελεστή πολυτελείας» στην κλίμακα του ΕΝΦΙΑ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να καλύψει το κενό στα έσοδα που δημιουργεί η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου. Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ακίνητο με ενιαία κλίμακα και με βάση την τιμή ζώνης, ανεξάρτητα από τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογουμένου. Προκειμένου να μη βρεθεί στο «απυρόβλητο» η μεγάλη ιδιοκτησία, εξετάζεται μια πρόσθετη επιβάρυνση για τα ακριβά ακίνητα, π.χ. αξίας άνω των 250.000-300.000 ευρώ. Αντί, λοιπόν, να επιβαρύνεται αυτός που έχει αθροίσει δικαιώματα επί ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ, όπως συμβαίνει με τον συμπληρωματικό, θα επιβαρύνεται περισσότερο αυτός που έχει ξεχωριστά ακίνητα μεγάλης αξίας.

•Και με έλεγχο ταυτότητας η είσοδος σε εστιατόρια εκτός από πιστοποιητικό 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Αποφασισμένη να τηρηθεί το «απαγορευτικό» για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους είναι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την είσοδο σε εστιατόρια και καφέ πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα γίνεται έλεγχος και ταυτοτήτων. Παράλληλα, «στο συρτάρι» μπαίνει η επέκταση της υποχρεωτικότητας σε εκπαιδευτικούς και ένστολους καθώς κρίνεται πως, για διαφορετικούς λόγους, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι θα επέλυε.

•Η Ελλάδα και η Ευρώπη μετά τη Μέρκελ-Αφιέρωμα της «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Τον Νοέμβριο του 1990, μια μικρόσωμη γυναίκα από την Ανατολική Γερμανία επισκέφθηκε με το μπλε Trabant της μια καλύβα ψαράδων στη νήσο Ρίγκεν, στο πλαίσιο της πρώτης της προεκλογικής καμπάνιας. Διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις, η Αγκελα Μέρκελ έμεινε στην εξουσία 16 χρόνια κι έγινε η ισχυρότερη ηγέτις της Ευρώπης. Τώρα που αποσύρεται, ποιο είναι το αποτύπωμά της στη χώρα της, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Αφιέρωμα της «Κ». Γράφουν οι: Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Προβόπουλος, Σωτήριος Ρίζος, Τίμοθι Γκάρτον Ας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Πέτερ Σόοφ, Μίκαελ Μάρτενς, Γιάσκα Μουνκ, Μάρκους Γουόκερ.

•«Η Τουρκία έχει πρόβλημα διοίκησης»-Συνέντευξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στην «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

Το παράδειγμα της προσέγγισης Παπανδρέου – Τζεμ θυμίζει στην «Κ» ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μιλώντας για τη δυνατότητα ειρηνικής σχέσης Ελλάδας – Τουρκίας. Δεν απαντά εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η επίμονη αυτή ερώτηση δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα διοίκησης στη χώρα.

•«Πισώπλατες μαχαιριές» και όξυνση αντιδράσεων από το σύμφωνο AUKUS

Εντονους προβληματισμούς για την ευρωπαϊκή στρατηγική και αμυντική αυτονομία προκάλεσε η μονομερής επιλογή του Τζο Μπάιντεν να συγκροτήσει το αντικινεζικό στρατιωτικό σύμφωνο AUKUS με τη Βρετανία και την Αυστραλία, ερήμην της Ε.Ε. Εξοργισμένη για την «πισώπλατη μαχαιριά» είναι η Γαλλία η οποία προχώρησε σε ανάκληση των πρέσβεων  από ΗΠΑ και Αυστραλία για «διαβουλεύσεις».

•Σχολικός «κουμπαράς» από δωρεές, συνέδρια

Εσοδα από εκδηλώσεις, συνέδρια και δωρεές θα καταλήγουν σε σχολικό «κουμπαρά», ενώ οι εκπαιδευτικοί αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία διδακτικών πρωτοβουλιών. Η «Κ» παρουσιάζει τις επικείμενες αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έχουν πυλώνα υλοποίησης τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη.

•Πότε και ποιους συμφέρει φέτος η γονική παροχή

Σε 800.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο όριο των γονικών παροχών από την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να επισπεύσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ειδικότερα, εάν η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους πρόκειται να αυξηθεί τον επόμενο χρόνο έχουν λόγο να επισπεύσουν την διαδικασία, σε αντίθετη περίπτωση έχουν λόγους να περιμένουν. Η μεταβίβαση ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας.

•Το ημερολόγιο τρόμου ενός Αφγανού διερμηνέα

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

Εγκλωβισμένος στην Καμπούλ με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους, ο Χαλίλ, Αφγανός πρώην διερμηνέας της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής, εκπέμπει SOS αναμένοντας διπλωματική γέφυρα σωτηρίας καθώς ο θάνατος καραδοκεί και οι έως τώρα απόπειρες φυγής από τον στενό κλοιό των Ταλιμπάν έπεσαν στο κενό. Συγκλονιστική η μαρτυρία του στην «Κ» μέσω της Φιλιώς Κοντραφούρη, για την πολυαίμακτη τροπή των γεγονότων.

• Τι αλλάζει για βαριά και σεξουαλικά εγκλήματα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

•Η ραγισμένη καρδιά μιας ντίβας

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-7

«Είναι το πιο φεμινιστικό έργο που έχω κάνει». Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μιλάει στην «Κ» για την όπερα-περφόρμανς «Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας» λίγο πριν τη δούμε στη Λυρική Σκηνή.

• Η Αμεση Δράση θα γίνει…πιο γρήγορη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή