H Andie MacDowell μιλάει αποκλειστικά στη Vogue Greece

H Andie MacDowell μιλάει αποκλειστικά στη Vogue Greece

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν καινούργιο ρόλο στη σειρά Maid του Netflix που την έχει ενθουσιάσει, στο πλευρό μάλιστα της επίσης ηθοποιού κόρης της, η Andie MacDowell κάνει στον Βλάση Κωστούρο έναν απολογισμό ζωής στη νέα Vogue Greece Οκτωβρίου (26/9 στα περίπτερα με την Καθημερινή), με σπάνια για σταρ του μεγέθους της ειλικρίνεια.

«Όλα ξεκίνησαν στην καραντίνα. Δεν μπορούσα να πάω στο κομμωτήριο και άρχισε σιγά σιγά να εμφανίζεται το φυσικό μου χρώμα», λέει για την απόφασή της να αφήσει τα μαλλιά της στο φυσικό γκρι χρώμα τους. «Οι κόρες μου μου έλεγαν: “Μαμά, δείχνεις φοβερή!”. Και ποια γυναίκα δεν θέλει να δείχνει φοβερή στα 63 της; Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πολλά χρόνια να τα αφήσω, αλλά το περιβάλλον μου ήταν επιφυλακτικό και με αποθάρρυνε. Τώρα καταλαβαίνω πόσο μου ταιριάζουν, δένουν αρμονικά με το χρώμα του δέρματός μου, με τα μάτια μου. Από την άλλη, πιστεύω πως με κάνουν πιο σοφιστικέ. Μου προσδίδουν μια αίσθηση γοητευτικού μυστηρίου, που έχω να πω ότι αρέσει πολύ και στους άνδρες – δέχομαι πολλά θετικά σχόλια από τους φίλους μου! Ξέρουμε καλά ότι ένας άνδρας με γκρίζα μαλλιά απολαμβάνει ασυλία: θεωρείται έξυπνος, γοητευτικός, πετυχημένος. Ομολογώ ότι μου άρεσε η ιδέα να αισθανθώ όπως ένα αρσενικό, να μη θεωρούμαι απλώς “pretty”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι φεμινίστρια. Εξακολουθώ να είμαι, αλλά χαίρομαι και αυτή την πλευρά μου. Νιώθω περισσότερο αυθεντική και αληθινή τώρα από ό,τι στο παρελθόν. Το βλέπω, βέβαια, και πιο φιλοσοφικά το πράγμα. Μέχρι να γίνουν όλα τα μαλλιά μου σαν “αλατοπίπερο”, όπως συνηθίζω να λέω, θα πάρει χρόνια. Θέλω να πω ότι είναι μια διαδικασία που θα με κάνει να καταλάβω ότι μεγαλώνω, ότι εξελίσσομαι, ότι προχωράω μπροστά και αλλάζω. Οφείλεις να συμβαδίζεις με την εξέλιξη του εαυτού σου, να μην είσαι ούτε ένα βήμα πίσω ούτε ένα βήμα μπροστά από τη θέση που έχεις στο σήμερα».

Μιλώντας για τη μητρότητα και την πρώτη της συνεργασία με την κόρη της, Margaret Qualley, σε μια νέα σειρά του Netflix, τονίζει: «Το να είμαι μητέρα ήταν το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Το να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου ήταν προτεραιότητα, το στοίχημά μου. Πήρα συνειδητά την απόφαση να μην επενδύσω πολλά στην καριέρα μου, τη στιγμή που εκτοξευόταν, για να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Όταν κάνεις παιδιά, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα μονοπωλήσουν τη ζωή σου. Αν δεν είσαι, καλύτερα να μην τα κάνεις. Θέλω να πιστεύω ότι βρήκα μια υγιή ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας. Τώρα δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι και πολύ μαμά και αυτό με “σκοτεινιάζει” κάπως. Θέλω να πω, τα παιδιά μου έχουν πια μεγαλώσει, έχουν τις δικές τους ζωές, δεν τα βλέπω όσο συχνά θα ήθελα. Γι’ αυτό χάρηκα πολύ που συναντηθήκαμε με τη Margaret στη σειρά. Νιώθω ότι περισσότερο απ’ όλα απήλαυσα την ευκαιρία να νιώσω ξανά μαμά».

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο νέο τεύχος Οκτωβρίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (26/9) με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή