Η Vogue Greece συνάντησε αποκλειστικά τον Giorgio Armani

Η Vogue Greece συνάντησε αποκλειστικά τον Giorgio Armani

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της μόδας, ο Giorgio Armani, είναι διαχρονικά επίκαιρος, επειδή, πέρα από δημιουργική, έχει και υγιή σκέψη, ξεκάθαρη, όπως τα ρούχα που δημιουργεί. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Filep Motwary και θα διαβάσουμε στη νέα Vogue Greece Οκτωβρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (26/9) στα περίπτερα με την Καθημερινή, ο μετρ μίλησε εκ βαθέων για τη ζωή και την καριέρα του.

«Θα έλεγα ότι η μόδα μπορεί να αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και να αποτελεί μέρος της δημιουργίας του. Για παράδειγμα, η απόφασή μου να προσαρμόσω ανδρικά ενδύματα στο γυναικείο σώμα ως έναν έξυπνο τρόπο ένδυσης είχε ως αποτέλεσμα το look να χαρακτηριστεί φεμινιστική δήλωση και έγινε η αφορμή για τη δημιουργία μιας γκαρνταρόμπας για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα. Από αυτή την άποψη, ανταποκρίθηκα δημιουργικά σε κάτι που συνέβαινε πολιτισμικά, βοηθώντας στην καθιέρωση του συγκεκριμένου στιλ», εξηγεί.

«Η κομψότητα είναι έννοια διαχρονική και ανέκαθεν φιλοδοξούσα το όνομά μου να ταυτιστεί με αυτή τη λέξη. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα της ομορφιάς και τα συστατικά της ελκυστικότητας. Δεν έχω κυνηγήσει ποτέ τις τάσεις και το εφήμερο, αφού πιστεύω πως το αληθινό στιλ είναι αιώνιο και δεν υπόκειται στις ιδιοτροπίες μιας συγκεκριμένης στιγμής», τονίζει.

«Διαμόρφωσα αυτόν τον τρόπο σκέψης ακούγοντας τις συμβουλές της μητέρας μου. Τη θυμάμαι να μου λέει πως, αν θέλω να δημιουργήσω και να κατακτήσω την ομορφιά, πρέπει να κάνω μόνο τα απαραίτητα και πάντοτε χωρίς υπερβολές. Μία από τις συμβουλές που δίνω στους πελάτες μου είναι να κοιτάζονται στον καθρέφτη πριν φύγουν από το σπίτι, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάτι στο ντύσιμό τους που να μπορεί να αφαιρεθεί. Άλλωστε, η ομορφιά δεν μπορεί να είναι περίπλοκη».

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο νέο τεύχος Οκτωβρίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (26/9) με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή