Το παράδειγμα της Λωξάνδρας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το παράδειγμα της Λωξάνδρας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λωξάνδρα Λούκας πριν από λίγες εβδομάδες έγινε η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που υπέγραψε σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο, για τη συμμετοχή της στην παράσταση της Ελένης Ευθυμίου «Φουέντε Οβεχούνα». Στα 29 της χρόνια, έχει πάρει ήδη μέρος σε δώδεκα θεατρικές παραστάσεις. Έχει εργαστεί σκληρά για να απομνημονεύσει λόγια, για να ερμηνεύσει τραγούδια, για να εκτελέσει χορευτικές κινήσεις, για να ολοκληρώσει πολύωρες πρόβες. Αντλούμε έμπνευση από το παράδειγμα της Λωξάνδρας και στην συνάντησή μας μοιράζεται με το «Κ» και τους αναγνώστες μας την απόλαυση και το άγχος της πρόβας, τα τραγούδια που αγαπά, την ανυπομονησία για την παράσταση και τη χαρά για το χειροκρότημα.  

Εσείς ξέρετε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στον κόσμο των διεθνών εκδόσεων έχει ελληνικό αίμα; Το «Κ» συνάντησε στην Ύδρα τον Nick Haramis, τον άνθρωπο που έδωσε νέα πνοή στο περίφημο Interview Magazine του Άντι Γουόρχολ και μιλήσαμε για τον ρόλο των περιοδικών στην Covid εποχή, για το βασανιστικό ερώτημα του τι θέλει να διαβάζει ο κόσμος, αλλά και για τις πρώτες ελληνικές του διακοπές.

Επισκεφτήκαμε τρεις μοναδκούς κήπους στην Παιανία, εκεί όπου η μεσογειακή βλάστηση και η οικολογική κηπουρική έχουν τον πρώτο λόγο. Σας συστήνουμε τον φωτογράφο Μιχάλη Παππά ο οποίος ξετυλίγει το νήμα της Ελλάδας μέσα από τις τοπικές ενδυμασίες της, δίνοντας ένα μοντέρνο περιεχόμενο στην έννοια της παράδοσης. Και σας καλούμε σε μια χορταστική, γαστρονομική βόλτα στα πολίτικα στέκια του Παλαιού Φαλήρου.    

 

Μην χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή