ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Νίκος Πορτοκάλογλου, το σάουντρακ μιας ζωής – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Νίκος Πορτοκάλογλου, το σάουντρακ μιας ζωής – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα τηλεόραση. Η πρώτη μου σκέψη ήταν τι δουλειά έχω εγώ με την τηλεόραση, μετά βίας πηγαίνω σε εκπομπές. Έπειτα σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είμαστε μια ζωή στην αντιπολίτευση, να μας φταίνε οι εκπομπές που κάνουν οι άλλοι και να μην πηγαίνουμε ή να πηγαίνουμε με μισή καρδιά και, όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε την εκπομπή που θα θέλαμε, να λέμε όχι». Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανοίγει για το «Κ» το δικό του Μουσικό κουτί, αποκαλύπτει τι έχει μείνει από τη φωτιά, μιλάει για το ρίσκο της συνύπαρξης φαινομενικά ετερόκλητων κόσμων στη μουσική του, για τη σοβαροφάνεια και τη φλόγα της δημιουργίας.

Εκτός από την άδεια να σκοτώνει, έχει και την υποχρέωση να αλλάζει: η εξέλιξη του Τζέιμς Μποντ από τα πρώτα ψυχροπολεμικά χρόνια μέχρι την εποχή του #ΜeΤoo και το No time to die, που βρίσκεται σήμερα επιτέλους στα σινεμά.

Διαφορετικοί χώροι που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν τους ανοίγουν για το κοινό στο πλαίσιο του νεοσύστατου Athens Design Forum. Το «Κ» σας τους παρουσιάζει πρώτο. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ανακαλύπτουμε την κοινότητα του Facebook «Άγρια Φύση στην Ελλάδα» που μετράει πάνω από 50 χιλιάδες μέλη και ανοίγει ένα παράθυρο γνώσης στο μεγαλείο της άγριας φύσης της χώρας μας.

Και γνωρίστε την ανερχόμενη σκηνοθέτη Ζακλίν Λέντζου η οποία μιλάει για την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, τη μαγεία του γραψίματος και το όνειρο που την καθόρισε ως παιδί.

 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 3 Οκτωβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.