Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου: Τι σχέση έχει η Πηνελόπη Δέλτα και ο ελαιώνας των Ροβιών;

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου: Τι σχέση έχει η Πηνελόπη Δέλτα και ο ελαιώνας των Ροβιών;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ελαιώνας που γεννήθηκε από το πείσμα και την αφοσίωση ενός ανθρώπου στον καρπό της ελιάς, σήμερα παράγει μερικές από τις πιο τροφαντές και νόστιμες βιολογικές πράσινες ελιές ΠΟΠ στην Ελλάδα. Το μυθιστορηματικό παρελθόν του ελαιώνα και το πώς σχετίζεται με μερικές από τις πιο εμβληματικές μορφές των τελευταίων δύο αιώνων, ξετυλίγεται στον Γαστρονόμο μέσα από τις ιστορίες που μας διηγούνται οι σημερινοί ελαιοπαραγωγοί του καθώς μας ξεναγούν στον λαβωμένο από τις φωτιές ιστορικό ελαιώνα που συνεχίζει αγέρωχος και παραγωγικός να χαρίζει τον πλούσιο καρπό του. Από τους κολίγους των τσιφλικάδων που πρωτομάζεψαν τις ελιές του, μέχρι τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που τον μοιράστηκαν τη δεκαετία του 1920 και τελικά τους σημερινούς του καλλιεργητές που είναι ενωμένοι σε έναν ανθηρό συνεταιρισμό, ο ελαιώνας των Ροβιών είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σπανιότερους στην Ελλάδα.

Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή 10/10 με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή