Το θρίλερ του χαμένου Ρούμπενς – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το θρίλερ του χαμένου Ρούμπενς – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία ενός χαμένου πίνακα, ενός πλαστού πίνακα και το χρονικό μιας μυθιστορηματικής έρευνας που έπειτα από τρεις δεκαετίες αφήνει επιτέλους ένα χαμόγελο στα χείλη της Ευφροσύνης Δοξιάδη. Η συζήτηση μαζί της ήταν απολαυστική. Και κάπως έτσι ο περίφημος πίνακας του Ρούμπενς «Σαμψών και Δαλιδά» έγινε εξώφυλλο στο νέο τεύχος του «Κ».

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μιρίν Φέιντερ και συγγραφέας της νέας βιογραφίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο μοιράζεται με το «Κ» τις σκέψεις της γύρω από το φαινόμενο που έχει κατακτήσει τους φιλάθλους στις ΗΠΑ και τις καρδιές μας.

Ένα speakeasy μπεργκεράδικο, μια κάβα-μπαρ με κρασιά μικρών παραγωγών και σπάνια ουίσκι, ένα dim sum εστιατόριο στο λιμάνι και ένα στέκι βγαλμένο από τη Σιγκαπούρη είναι τα καινούργια αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά. Ακολουθήστε την «ξενάγησή» μας!

Έχει διανύσει με τα πόδια –τις περισσότερες φορές, εντελώς μόνος του– σχεδόν κάθε άκρη της Γης. Από τα ηφαιστειακά τοπία της Βολίβιας έως την Ανταρκτική και από την έρημο της Σαχάρας στο Μεξικό έως τις πλαγιές του Ολύμπου, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της land art, ο Ρίτσαρντ Λονγκ, μας λέει γιατί το περπάτημα είναι τέχνη.

Πού, αλήθεια, μπορούν να συναντηθούν διάσημοι συγγραφείς, φανατικοί αναγνώστες και παίκτες κρίκετ; Μόνο στο ετήσιο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας που το «Κ» παρακολούθησε από κοντά και το οποίο το «Κ» σας το παρουσιάζει αποκλειστικά.

 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή