Μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στην ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT και στο Tesla Model Y, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στην ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT και στο Tesla Model Y, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Tesla παίζει στο δικό της γήπεδο, με σύσσωμη την αυτοκινητοβιομηχανία πλέον να προσπαθεί να ακολουθήσει το δικό της τέμπο. Δεν είναι μόνο αξιομνημόνευτο ό,τι έχει πετύχει στο τεχνολογικό κομμάτι όσον αφορά την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων• ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η χρηματιστηριακή της αξία έχει ξεπεράσει εκείνη των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών με σαφώς μεγαλύτερη παραγωγή.

Τη στιγμή όμως που οι περισσότερες εταιρείες απλώς προσαρμόζουν τη φιλοσοφία των αυτοκινήτων τους στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης, η Ford με τη Mustang Mach-E, ξεκινώντας από το εσωτερικό, προσπαθεί εμφανώς να μιμηθεί ή ακόμα και να βελτιώσει την αφαιρετική προσέγγιση της Tesla. Εξωτερικά, πάντως, όσο κι αν αρχικά σοκάρει η ιδέα ότι η ηλεκτρική μετεμψύχωση της Mustang ανασαίνει σε ένα SUV σώμα, το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή, καθώς ο σχεδιασμός διαθέτει τον απαραίτητο δυναμισμό, έτσι που, στο αθόρυβο πέρασμά της, θαρρείς πως είναι ακόμη εκεί το γουργουρητό του V8.

Η Tesla, με τη σειρά της, προσδοκά πολλά με το Model Y, την SUV εκδοχή του best-seller της. Νομοτελειακά τα δύο αυτά μοντέλα, που διεκδικούν τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022, συναντώνται και στο πεδίο της αγοράς ως άμεσα ανταγωνιστικά, καθώς βρίσκονται κοντά σε προδιαγραφές, ενώ βέβαια δε στερούνται και προσωπικότητας, αφού το καθένα, έστω και με διαφορετικό τρόπο, μπορεί να γοητεύσει το κοινό.

*Διαβάστε περισσότερα για την αναμέτρηση των δύο αυτών ηλεκτρικών SUV, στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή