ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Ο προπονητής-σταρ για τον Στέφανο Τσιτσιπά και όχι μόνο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο προπονητής-σταρ για τον Στέφανο Τσιτσιπά και όχι μόνο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο Πατρίκ Μουράτογλου, ένας από τους πιο διάσημους προπονητές τένις στον κόσμο, σχολιάζει την επεισοδιακή σεζόν ενός αθλήματος που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ατζέντα. Γάλλος με ρίζες ελληνικές, ο 51χρονος Μουράτογλου μετρά σχεδόν μία δεκαετία ως coach της Σερένα Γουίλιαμς ενώ από το 2018 ανήκει στην προπονητική ομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά. Το να συζητάς μαζί του για ένα σπορ όπου σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά, δύο Έλληνες αγωνίζονται σε επίπεδο κορυφής, είναι μια δυνατή δημοσιογραφική πρόκληση.

Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς υπογράφει τις τοιχογραφίες του εστιατορίου του νέου Μουσείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μας δίνει έναν πολύ καλό λόγο για μια συνάντηση γνωριμίας με τον νέο προορισμό του Λος Άντζελες που φιλοδοξεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από το μουσείο των Όσκαρ αλλά και για μια σύντομη συζήτηση με τον διευθυντή του Μπιλ Κρέιμερ.

Το Άμστερνταμ φιλοξένησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης και το «Κ» βρέθηκε εκεί αναζητώντας τον παλμό της τεχνολογικής κοινότητας σε μια στιγμή που όλα έχουν ταυτόχρονα προεξοφληθεί και την ίδια στιγμή παραμένουν ανατριχιαστικά άγνωστα για τους περισσότερους από μας.

Ο Δημήτρης Καραντζάς δικαιώνεται επιμένοντας σ’ αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «εναλλακτικό θέατρο». Στα 34 του, όχι μόνο έχει διαμορφώσει μια σκηνοθετική γραμμή που έχει το πιστό κοινό της, αλλά και φέτος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Προσκήνιο. Ο ίδιος το βλέπει σαν ένα –επιτέλους– ελεύθερο έδαφος, στο οποίο μπορεί να δημιουργήσει και κυρίως να δώσει φωνή σε νέους καλλιτέχνες.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.