Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

• Πράσινο σχέδιο-μαμούθ για όλα τα κτίρια – Oι καυστήρες πετρελαίου, τα φωτοβολταϊκά και η υποχρεωτική ασφάλιση για πυρκαγιές, πλημμύρες. 

Ενα πράσινο πρόγραμμα-μαμούθ, που θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής των πολιτών, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, εμπεριέχει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι από το 2025 απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και –το κυριότερο– από το 2030 η χρήση τους σε όλα τα κτίρια. Παράλληλα, οι ρυπογόνες επιχειρήσεις υποχρεούνται σε κατ’ ελάχιστον μείωση εκπομπών θερμοκηπιακών αερίων κατά 30% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2022, ενώ από το 2023 και έπειτα, σε όλα τα νέα επαγγελματικά κτίρια με κάλυψη άνω των 500 τ.μ. πρέπει να τοποθετούνται φωτοβολταϊκά σε ποσοστό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της κάλυψης. Τέλος, από το 2025 όλα τα νέα κτίρια σε περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές ή πλημμύρες θα πρέπει να ασφαλίζονται.

– Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Κ»: Η πράσινη μετάβαση διαπερνά όλες τις δράσεις μας

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

• Ανησυχούσα πάντα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Συνέντευξη με τον Μάικ Πομπέο:

Tην ανησυχία που ένιωθε ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος Τραμπ όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρει σε συνέντευξη στην «Κ» ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ένας από τους σταρ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και πιθανός διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του 2024.

• Το σοκ των «σκληρών δεικτών» και το δεύτερο σχέδιο – Η εκτίναξη διασωληνωμένων και θανάτων, η ενίσχυση του ΕΣΥ και τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές.

Το σοκ από την εκτίναξη των «σκληρών δεικτών» της πανδημίας (νοσηλείες σε ΜΕΘ, θάνατοι), οι υπερμεταδότες κλειστών και ανοιχτών χώρων, οι δραματικές εκκλήσεις για εμβολιασμό, η εκστρατεία ελέγχων δίνουν στίγμα καθοριστικής μάχης πριν από τον χειμώνα. Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι Plan B. Πέραν της περαιτέρω ενίσχυσης του δοκιμαζόμενου ΕΣΥ, εξετάζονται για τις «κόκκινες» περιοχές μέτρα όπως ο περιορισμός του ωραρίου στην εστίαση, η απαγόρευση ορθίων και μουσικής.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

• Ο Πορτογάλος ναύαρχος των εμβολιασμών μιλάει στην «Κ»: «Βοήθησε ότι δεν ήμουν πολιτικός» 

O Πορτογάλος ναύαρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, στον οποίο ανετέθη το γενικό επιχειρησιακό πρόσταγμα για τους εμβολιασμούς στη χώρα του, μιλάει στην «Κ» για το πώς πέτυχε το θαυμαστό ποσοστό του 85%. Εχουμε πόλεμο, είπε στους συμπατριώτες του, πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι, όχι ο καθένας ξεχωριστά, καταφέρνοντας έναν πρωτοφανή συναινετικό κοινωνικό συναγερμό. Ισως βοήθησε ότι δεν είμαι πολιτικός, υποθέτει. Και με τους αρνητές; Θες να ανήκεις στην ομάδα αυτών που θα ζήσουν ή σε αυτήν των νεκρών, ρωτούσε σαν φίλος…

• Το νέο think tank του Αλέξη Τσίπρα – Η «Κ» παρουσιάζει την ομάδα των περίπου 30 συμβούλων

«Νέο αίμα» προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η «Κ» παρουσιάζει την ομάδα των περίπου 30 συμβούλων που θα διευρύνουν τον κύκλο των σημερινών στενών συνεργατών του. Με το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογές, η ανανέωση των ψηφοδελτίων από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, με έντονη κοινωνική δράση, είναι το ζητούμενο για τον τέως πρωθυπουργό.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

• «Μη μας ξεχάσετε,κυρία Πρόεδρε» – Η επίσκεψη της ΠτΔ στη σεισμόπληκτη Κρήτη  

«Κυρία Πρόεδρε, μη μας ξεχάσετε», είπαν οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης στην κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου που επισκέφθηκε το νησί ακούγοντας ευλαβικά τα αιτήματα των κατοίκων, οι οποίοι είπαν ότι «μετά τα Ρίχτερ μας χτύπησε και η γραφειοκρατία, ειδικά τα παιδιά είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ». Η «Κ» κατέγραψε τις συνομιλίες της ΠτΔ με τους κατοίκους.

•Το καλύτερο αύριο είναι στο χέρι μας – «Πρωτάκια» του ΕΚΠΑ μιλούν στην «Κ»

«Πρωτάκια» στα φοιτητικά έδρανα που πρώτευσαν στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις σε τμήματα σχολών του ΕΚΠΑ και τιμήθηκαν από τις πρυτανικές αρχές τονίζουν στην «Κ» ότι «είναι στο χέρι μας το καλύτερο αύριο», στέλνοντας και μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στους συνομηλίκους τους. Το συστατικό της επιτυχίας; Επιμονή και υπομονή.

• Αθήνα, η επόμενη μέρα, μεγάλο αφιέρωμα της «Κ»

• Η πόλη που εξήγαγε σοφία και ευφυΐα – Συνέντευξη του Μπρους Κλαρκ

• Οι εξαγγελίες για την ΕΛ.ΑΣ. θα δοκιμασθούν στην πράξη…

• Ελληνικά χέρια «ζωντάνεψαν» δεινοσαύρους στο Πεκίνο

• Αποκαλύπτονας «μυστικά» των οστών – Η «Κ» επισκέφθηκε το εργαστήριο Δικαστικής Ανθρωπολογίας 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή