Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου: Ο γύρος της Ελλάδας σε 40 πίτες – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου: Ο γύρος της Ελλάδας σε 40 πίτες – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά οι πιο εμβληματικές πίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρωμένες σε ένα μοναδικό, συλλεκτικό αφιέρωμα. 

Ερευνήσαμε και καταγράψαμε τις πίτες-σύμβολα της ελληνικής παράδοσης και τις παρουσιάζουμε με τα μυστικά, τις τεχνικές και την ιστορία τους. 

Από την εβρίτικη μηλίνα μέχρι το μανιάτικο κοζούνι, και από την πατινιώτικη ανοιχτή τυρόπιτα μέχρι την κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα, συγκεντρώσαμε συνταγές-κειμήλια μιας πολύτιμης παράδοσης αιώνων.

Πίτες μακεδονίτικες με σφολιατένιες ζύμες, πίτες μοραΐτικες με διάφανα φύλλα ζυμωμένα με ελαιόλαδο, πίτες ρουμελιώτικες με τα κορυφαία ελληνικά τυριά, πίτες της Επτανήσου με τα πιο ευφάνταστα μείγματα για τη γέμιση, πίτες κυπριακές με χορταστικές ζύμες και απίθανους συνδυασμούς υλικών, πίτες των χαμένων πατρίδων, αντάξιες της φήμης των μεγάλων αστικών κέντρων του ελληνισμού, πίτες της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αληθινά μνημεία νοστιμιάς και παράδοσης αναλλοίωτης στο χρόνο, πίτες της Κρήτης και του Αιγαίου με τα πιο μυρωδάτα και σπάνια χόρτα! 

Αριστουργηματικές και αναλυτικές τεχνικές, όπως τις περιγράφουν οι σεφ του Γαστρονόμου και μαστόρισσες της πίτας από κάθε φημισμένο τόπο της χώρας!

Κι ακόμη, πίτες γλυκές, δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου, εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση.

Ένα τεύχος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Ο «Γαστρονόμος» Νοεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 14/11 με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή