Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου: Ο γύρος της Ελλάδας σε 40 πίτες – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-1

Για πρώτη φορά οι πιο εμβληματικές πίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρωμένες σε ένα μοναδικό, συλλεκτικό αφιέρωμα. 

Ερευνήσαμε και καταγράψαμε τις πίτες-σύμβολα της ελληνικής παράδοσης και τις παρουσιάζουμε με τα μυστικά, τις τεχνικές και την ιστορία τους. 

Από την εβρίτικη μηλίνα μέχρι το μανιάτικο κοζούνι, και από την πατινιώτικη ανοιχτή τυρόπιτα μέχρι την κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα, συγκεντρώσαμε συνταγές-κειμήλια μιας πολύτιμης παράδοσης αιώνων.

Πίτες μακεδονίτικες με σφολιατένιες ζύμες, πίτες μοραΐτικες με διάφανα φύλλα ζυμωμένα με ελαιόλαδο, πίτες ρουμελιώτικες με τα κορυφαία ελληνικά τυριά, πίτες της Επτανήσου με τα πιο ευφάνταστα μείγματα για τη γέμιση, πίτες κυπριακές με χορταστικές ζύμες και απίθανους συνδυασμούς υλικών, πίτες των χαμένων πατρίδων, αντάξιες της φήμης των μεγάλων αστικών κέντρων του ελληνισμού, πίτες της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αληθινά μνημεία νοστιμιάς και παράδοσης αναλλοίωτης στο χρόνο, πίτες της Κρήτης και του Αιγαίου με τα πιο μυρωδάτα και σπάνια χόρτα! 

Αριστουργηματικές και αναλυτικές τεχνικές, όπως τις περιγράφουν οι σεφ του Γαστρονόμου και μαστόρισσες της πίτας από κάθε φημισμένο τόπο της χώρας!

Κι ακόμη, πίτες γλυκές, δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου, εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση.

Ένα τεύχος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Ο «Γαστρονόμος» Νοεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 14/11 με την «Καθημερινή»

 

Γιορτάζουμε την ημέρα Ασφάλισης με την έκδοση ενός χρηστικού οδηγού – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-2

Με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου και ως γεγονός έχει θεσμοθετηθεί από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για την αξία της Ασφάλισης, της Πρόληψης και της Αποταμίευσης η «Καθημερινή» σε συνεργασία με το κλαδικό μηνιαία περιοδικό «Ασφαλιστικό Marketing» και το insurancedaily.gr, επιμελήθηκαν μια ειδική έκδοση χρηστικού χαρακτήρα, με τίτλο «Οδηγός Ασφάλισης».

Το έντυπο παρουσιάζει με εύγλυπτο τρόπο την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, την πολυετή ιστορία της, τους μηχανισμούς λειτουργίας της και ποσοτικά/ ποιοτικά μεγέθη του κλάδου δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές και tips για θέματα που άπτονται ασφαλιστικών καλύψεων και απαιτήσεων σε ασφαλίσεις ζωής, υγείας περιουσίας και επιχειρήσεων.

Οι σελίδες του «Οδηγού Ασφάλισης» εστιάζουν επίσης στο προφίλ που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε επαγγελματία ασφαλιστή, στο πώς η ασφαλιστική αγορά επενδύει στις νέες τεχνολογίες και το πώς αναπτύσσεται, με διττό τρόπο, μέσω των φυσικών δικτύων και του internet.

Ο «Οδηγός Ασφάλισης» κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Το στοίχημα της προσαρμογής – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-3

Η ειδική έκδοση της «Καθημερινής» θέτει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που δεν αφορά απλώς την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων. Αποτελεί, δηλαδή, πρωτίστως, συνώνυμο της ανθεκτικότητας, διαθέτοντας τρεις πυλώνες, το περιβάλλον, την κοινωνία και τη (χρηστή) διακυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύουν παρά τα κριτήρια ESG. Η πανδημική κρίση έστρεψε ακόμη περισσότερο την προσοχή των καταναλωτών στην κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση των επιχειρηματικών δομών, όπως και στο εάν αυτές υιοθετούν ένα μοντέλο διάφανης διακυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) γνωστοποίησε τον περασμένο Μάρτιο ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν τις επιδόσεις ESG αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Στην υιοθέτηση αντίστοιχης πρακτικής για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης προσανατολίζονται και οι ελληνικές ρυθμιστικές αρχές.

Ελάχιστοι, ίσως, θα αμφισβητούσαν ότι οι επενδυτές παντού στον κόσμο αξιολογούν τις εταιρείες όχι μόνον βάσει των χρηματοοικονομικών επιδόσεών τους, αλλά με κύριο άξονα την υιοθέτηση των κριτηρίων ESG και μιας στρατηγικής περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης που είναι ταυτόσημη με την ορθή διακυβέρνηση. 

Η κερδοφορία και η συμβολή μιας επιχείρησης στην προαγωγή του κοινού καλού τέμνονται.

Κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

 

Στα παρασκήνια ενός συναρπαστικού, ψηφιακού ταξιδιού – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Οδηγός Ασφάλισης», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-4

«Καλώς ήρθατε στην αρχαία Ελλάδα, στο πρόγραμμα ψηφιακής απεικόνισης Αρχαία Ολυμπία: Κοινός τόπος. Αυτή η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της εταιρείας Microsoft αποτελεί μια αμοιβαία προσπάθεια ανάδειξης της κληρονομιάς των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν κοινό τόπο-σημείο αναφοράς για όλη την ανθρωπότητα». Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, ετοιμαζόμαστε για ένα ψηφιακό ταξίδι στο παρελθόν, σχεδόν 2.000 χρόνια πριν, με όχημα ένα ζευγάρι «έξυπνα» γυαλιά και τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Το «Κ» καταδύεται στο παρασκήνιο ενός συναρπαστικού ψηφιακού ταξιδιού και σας το παρουσιάζει αποκλειστικά.

Το «αουτσάιντερ» των βουνών της Αττικής δεκαπλασίασε τους επισκέπτες του τα τελευταία δύο χρόνια, εξοικειώνοντας χιλιάδες Αθηναίους με έναν κρυμμένο θησαυρό που τώρα απειλείται από την πολυκοσμία, τα αυτοκίνητα, τα σκουπίδια και τον θόρυβο από τις εξατμίσεις των μότοκρος. Ανηφορίζουμε στον Υμηττό μια Κυριακή και συνειδητοποιούμε πόσα πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής μιλάει για όλα όσα αγαπάει, αλλά και όλα όσα τον ενοχλούν – που είναι πολλά. Αφορμή της συνέντευξης, η μεγάλη παραγωγή A Greek Songbook που επιμελείται ο ίδιος, μια παραγγελία της Εθνικής Λυρικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξεχάστε τους βρετανικούς του τρόπους. Για τον ρόλο του στην Εξουσία του Σκύλου, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μεταμορφώθηκε σε έναν Αμερικανό κτηνοτρόφο της δεκαετίας του 1920 με εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά. Η εμπειρία ήταν, όπως λέει, «μεθυστική». 

Κυκλοφορούν στις 14 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή