Στα παρασκήνια ενός συναρπαστικού, ψηφιακού ταξιδιού – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στα παρασκήνια ενός συναρπαστικού, ψηφιακού ταξιδιού – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλώς ήρθατε στην αρχαία Ελλάδα, στο πρόγραμμα ψηφιακής απεικόνισης Αρχαία Ολυμπία: Κοινός τόπος. Αυτή η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της εταιρείας Microsoft αποτελεί μια αμοιβαία προσπάθεια ανάδειξης της κληρονομιάς των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν κοινό τόπο-σημείο αναφοράς για όλη την ανθρωπότητα». Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, ετοιμαζόμαστε για ένα ψηφιακό ταξίδι στο παρελθόν, σχεδόν 2.000 χρόνια πριν, με όχημα ένα ζευγάρι «έξυπνα» γυαλιά και τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Το «Κ» καταδύεται στο παρασκήνιο ενός συναρπαστικού ψηφιακού ταξιδιού και σας το παρουσιάζει αποκλειστικά.

Το «αουτσάιντερ» των βουνών της Αττικής δεκαπλασίασε τους επισκέπτες του τα τελευταία δύο χρόνια, εξοικειώνοντας χιλιάδες Αθηναίους με έναν κρυμμένο θησαυρό που τώρα απειλείται από την πολυκοσμία, τα αυτοκίνητα, τα σκουπίδια και τον θόρυβο από τις εξατμίσεις των μότοκρος. Ανηφορίζουμε στον Υμηττό μια Κυριακή και συνειδητοποιούμε πόσα πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής μιλάει για όλα όσα αγαπάει, αλλά και όλα όσα τον ενοχλούν – που είναι πολλά. Αφορμή της συνέντευξης, η μεγάλη παραγωγή A Greek Songbook που επιμελείται ο ίδιος, μια παραγγελία της Εθνικής Λυρικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξεχάστε τους βρετανικούς του τρόπους. Για τον ρόλο του στην Εξουσία του Σκύλου, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μεταμορφώθηκε σε έναν Αμερικανό κτηνοτρόφο της δεκαετίας του 1920 με εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά. Η εμπειρία ήταν, όπως λέει, «μεθυστική». 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή