Στα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου: Χειμερινές αποδράσεις σε έξι παραμυθένια ελληνικά χωριά

Στα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου: Χειμερινές αποδράσεις σε έξι παραμυθένια ελληνικά χωριά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιστορική Δημητσάνα μαθαίνουμε για το λαμπρό παρελθόν της έχοντας ως μόνιμο soundtrack τα κελαρυστά νερά του Λούσιου. Εξερευνούμε τα όμορφα σοκάκια της αλλά και τα κοντινά αρκαδικά χωριά και μνημεία.

Στο Μέτσοβο επανασυνδεόμαστε με τη φύση. Περπατάμε και ποδηλατούμε στα  μονοπάτια προς τη Βάλια Κάλντα και τη λίμνη πηγών Αώου μέσα από μαγευτικά δάση και δοκιμάζουμε την ασύγκριτη τοπική κουζίνα αλλά και τα εκλεκτά κρασιά και τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα.

Στο αρχοντικό Νυμφαίο, βαδίζουμε στα ίχνη των περήφανων Βλάχων, χαζεύοντας την αναγέννηση ενός προικισμένου τόπου. Συστηνόμαστε με αρκούδες, λύκους και λύγκες και κάνουμε ιππασία, πεζοπορία και ψάρεμα στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα.

Στην Πορταριά του Πηλίου, ανάμεσα σε υγρά καλντερίμια και ιστορικά κτίρια ακούμε αφηγήσεις για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, το κέντημα, την παρασκευή γλυκών και τις ιδιότητες των πηλιορείτικων βοτάνων, απολαμβάνοντας την ποιοτική γαστρονομία του τόπου.

Στη Βίτσα Ζαγορίου θαυμάζουμε την σπουδαία ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, περπατάμε στα μοναδικά γεφύρια και την περίφημη Σκάλα της, γοητευόμαστε από τη χαράδρα του Βίκου, μαθαίνουμε τα μυστικά της ηπειρώτικης πίτας και παρακολουθούμε σεμινάρια υφαντικής.

Στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας η φύση έχει τον πρώτο λόγο. Ο Καρπενησιώτης ποταμός, τα φαράγγια και τα δάση φτιάχνουν το σκηνικό για τις βόλτες αλλά και για ένα απρόσμενο food tour όπου ανακαλύπτουμε αξιόλογες οικογενειακές μονάδες που παράγουν ή σερβίρουν κορυφαία εδέσματα: από σουτζουκάκια πέστροφας μέχρι ευρυτανικό προσούτο.  

Τα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή