Στα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στις γιορτινές πόλεις του κόσμου

Στα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στις γιορτινές πόλεις του κόσμου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γιορτές στην Ευρώπη είναι συνώνυμες με το ζεστό κρασί, τις ατμοσφαιρικές πλατείες με τις πολύχρωμες υπαίθριες αγορές και τις μυρωδιές από παραδοσιακά γλυκίσματα και κεράσματα. Αυτές τις ημέρες του χρόνου οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις είναι στα καλύτερά τους, όμως σε κάποιες τρέφουμε ιδιαίτερη αδυναμία!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει στα προαύλια των παλατιών και στα ιστορικά καφέ της Βιέννης. Πρωταγωνιστεί στις παραμυθένιες πλατείες της Πράγας, όπου γοτθικά κτίρια και λαμπερά φωτάκια στήνουν ένα υπέροχο σκηνικό. Δίνει το τέμπο στα θεάματα και τις στολισμένες βιτρίνες του εκθαμβωτικού Λονδίνου. Απογειώνει τις γαστρονομικές εξερευνήσεις σας στις γειτονιές του Παρισιού, αφού  η «Πόλη του Φωτός» τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα πιο φωτεινή.

Αλλά και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η Νέα Υόρκη, η αμερικανική μητρόπολη των τεχνών και του πολιτισμού  συναγωνίζεται σε λάμψη τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και μαγεύει τον επισκέπτη με το πλήθος επιλογών που προσφέρει.

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε πριν οργανώσετε το ταξίδι σας στις αγαπημένες γιορτινές πόλεις του κόσμου, σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα.

Τα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή