ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»

Αποστολή Harling 1942: Η επιχείρηση Γοργοποτάμου – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Μια εμβληματική μορφή της αντίστασης αφηγείται τα γεγονότα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»-1

Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942, αποτελεί κορυφαίας σημασίας αντιστασιακή ενέργεια. Ήταν «η πρώτη μείζων επιτυχία του είδους της» στην υπό κατοχή Ευρώπη, κατά τον αρχηγό της επιχείρησης Eddie Myers. Παράλληλα, ήταν μια επιχείρηση στην οποία έδρασαν από οι κοινού αντάρτες του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ με μέλη βρετανικής ομάδας αλεξιπτωτιστών.

Ανάμεσα στους αλεξιπτωτιστές που ρίφθηκαν στα ελληνικά βουνά για την προετοιμασία της επιχείρησης ήταν κι ο Θέμης Μαρίνος, ο οποίος αφηγείται με συναρπαστικό και ακριβή τρόπο τα γεγονότα από τον σχεδιασμό της «Αποστολής Harling» έως την επιτυχή έκβασή της. Στόχος της ήταν η πρόκληση δυσχερειών στις γερμανικές μεταφορές μέσω Ελλάδας προς τις γερμανικές δυνάμεις στην Αφρική.

«Ο δικός του απολογισμός», γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο υπαρχηγός της επιχείρησης Chris Woodhouse, «περιγράφει τις προσωπικότητες, τα κίνητρα, τις διαψεύσεις ελπίδων, τα σχέδια, τις καθυστερήσεις, τα λάθη, τις τυχερές ή άτυχες συγκυρίες και την τελική επιτυχία της επιχείρησης. Είναι ιδιαιτέρως πολύτιμο το ότι συνέκρινε και εξέτασε σχολαστικά όλες τις δημοσιευθείσες αναμνήσεις των πρωταγωνιστών, αποκαλύπτοντας τα κοινά τους κύρια σημεία ορθότητας και απορρίπτοντας μόνο οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηρισθεί σα μύθος. […] Αυτό το ιστορικό της Επιχείρησης Χάρλινγκ πλησιάζει ίσως τόσο πολύ στην ολοκλήρωση και τελειοποίηση όσο όποιο άλλο ενδεχομένως ιδούμε που θα απέβλεπε στον ίδιο στόχο».

Κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

 

Στα ανανεωμένα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου απολαμβάνουμε τις χαρές του χειμώνα – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»-2

Τα Ταξίδια, το αγαπημένο περιοδικό που ταξιδεύει τους αναγνώστες της Καθημερινής για περισσότερα από 20 χρόνια, έρχεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή. Πλουσιότερο και καλύτερο από ποτέ, με ιδέες και προτάσεις για εορταστικές εξορμήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  • Νυμφαίο, Βίτσα, Μέτσοβο, Μεγάλο Χωριό, Πορταριά, Δημητσάνα: Τα χωριά της ελληνικής υπαίθρου γίνονται η βάση μας για τις πιο ωραίες εκδρομές του Δεκεμβρίου. Απολαμβάνουμε τη χειμωνιάτικη φύση, οργανώνουμε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ανακαλύπτουμε μια Ελλάδα που δεν γνωρίζουμε και που δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
  • 60 ξενώνες για όλα τα budget: Η διαμονή απογειώνει το ταξίδι. Η θαλπωρή που εμπνέουν οι χώροι, το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό αλλά και η ζεστασιά των ανθρώπων αναβαθμίζουν την εμπειρία. Ετοιμάσαμε για εσάς έναν πλήρη οδηγό με ποιοτικά καταλύματα από 50 ευρώ για τις αποδράσεις σας από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο.
  • Τα Χριστούγεννα που μας έλειψαν: Λονδίνο, Πράγα, Βιέννη, Παρίσι και Νέα Υόρκη φορούν τα καλά τους και μας υποδέχονται με γιορτινές αγορές, λαμπερή ατμόσφαιρα και θεάματα για όλη την οικογένεια. 

Τα «Ταξίδια» Δεκεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή»

 

Στο χειμωνιάτικο HOURS ο χρόνος μας έχει αξία – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»-3

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, το Hours που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή επιλέγει τα ωραιότερα ρολόγια, κοσμήματα και κομψά αξεσουάρ για να δωρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

– Ανακαλύπτουμε τα ιστορικά ρολόγια τσέπης του Κολοκοτρώνη, του Μιαούλη, του Καποδίστρια και άλλων αγωνιστών του 1821, τα οποία εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

– Ατενίζουμε το μέλλον με τα 12 καλύτεραperpetualcalendarsτου 2021. Μεταξύ αυτών είναι και το BULGARIOctoFinissimoPerpetualCalendarπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο «Χρυσός Δείκτης» στο GrandPrixΩρολογοποιίας της Γενεύης 2021

– Μαθαίνουμε την τραγική μοίρα των σφουγγαράδων της Καλύμνου με αφορμή την κυκλοφορία του IANOS Μηχανικός, ενός ρολογιού με ελληνική υπογραφή

– Περιεργαζόμαστε τους ωραιότερους χρονογράφους της χρονιάς κορυφαίων οίκων υψηλής ωρολογοποιίας

– Συζητούμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Paneraiμε αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο των Paneristi, που έγινε φέτος στην Αθήνα

– Γνωρίζουμε τους νέους πρεσβευτές διάσημων οίκων και τα ρολόγια που φορούν στον καρπό τους

Κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

 

Η φλόγα του Δημήτρη Παπαϊωάννου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Η επιχείρηση Γοργοποτάμου», «Ταξίδια», «Hours», «Κ»-4

Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουμε το νέο του έργο, τον Εγκάρσιο Προσανατολισμό, ένα μήνα πριν από την αθηναϊκή του πρεμιέρα. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο νέο τεύχος του «Κ» μιλάει για το χειροκρότημα των ξένων, το ελληνικό κοινό, τις έννοιες της δημιουργικότητας και της αντρικής ταυτότητας σήμερα, το θηλυκό στοιχείο που καλωσορίζει στη νέα του παράσταση. Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με τον διεθνή Έλληνα δημιουργό.

Συναντήσαμε στην Ολλανδία τον Σποτ, το επιδέξιο ρομποτικό σκυλί της Boston Dynamics, και τον φροντιστή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ και γυρίσαμε με άφθονες σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, πεπεισμένοι ότι είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζουμε τα ρομπότ σαν ζώα και όχι σαν ανθρωπόμορφα πλάσματα.

Εκθέσεις, παραστάσεις, νέα καφέ, μπαρ και εστιατόρια τραβούν την προσοχή σε μια υποτιμημένη γειτονιά της Αθήνας, με προσφυγικό παρελθόν και πολλές άγνωστες ιστορίες που καλούμαστε να ανακαλύψουμε. Καλώς ήρθατε στον νέο, Νέο Κόσμο.

Στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Μυρτώ, ο Θάνος, ο Στρατής και η υπόλοιπη παλιοπαρέα, με τη φόρα, την άγνοια κινδύνου, τη θέρμη και την αποφασιστικότητα που μόνο οι άνθρωποι που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο (τους) διαθέτουν, ράβουν τα Μαγικά μαξιλάρια που θα ξαναφιλοξενήσουν τα όνειρά τους. Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε όπερα και, επίσης για πρώτη φορά, στη διανομή συμμετέχουν και παιδιά, μέλη της παιδικής χορωδίας της Λυρικής, που μοιράζονται τη σκηνή με τους μονωδούς της ΕΛΣ.

Κυκλοφορούν στις 21 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής