Η φλόγα του Δημήτρη Παπαϊωάννου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η φλόγα του Δημήτρη Παπαϊωάννου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουμε το νέο του έργο, τον Εγκάρσιο Προσανατολισμό, ένα μήνα πριν από την αθηναϊκή του πρεμιέρα. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο νέο τεύχος του «Κ» μιλάει για το χειροκρότημα των ξένων, το ελληνικό κοινό, τις έννοιες της δημιουργικότητας και της αντρικής ταυτότητας σήμερα, το θηλυκό στοιχείο που καλωσορίζει στη νέα του παράσταση. Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με τον διεθνή Έλληνα δημιουργό.

Συναντήσαμε στην Ολλανδία τον Σποτ, το επιδέξιο ρομποτικό σκυλί της Boston Dynamics, και τον φροντιστή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ και γυρίσαμε με άφθονες σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, πεπεισμένοι ότι είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζουμε τα ρομπότ σαν ζώα και όχι σαν ανθρωπόμορφα πλάσματα.

Εκθέσεις, παραστάσεις, νέα καφέ, μπαρ και εστιατόρια τραβούν την προσοχή σε μια υποτιμημένη γειτονιά της Αθήνας, με προσφυγικό παρελθόν και πολλές άγνωστες ιστορίες που καλούμαστε να ανακαλύψουμε. Καλώς ήρθατε στον νέο, Νέο Κόσμο.

Στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Μυρτώ, ο Θάνος, ο Στρατής και η υπόλοιπη παλιοπαρέα, με τη φόρα, την άγνοια κινδύνου, τη θέρμη και την αποφασιστικότητα που μόνο οι άνθρωποι που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο (τους) διαθέτουν, ράβουν τα Μαγικά μαξιλάρια που θα ξαναφιλοξενήσουν τα όνειρά τους. Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε όπερα και, επίσης για πρώτη φορά, στη διανομή συμμετέχουν και παιδιά, μέλη της παιδικής χορωδίας της Λυρικής, που μοιράζονται τη σκηνή με τους μονωδούς της ΕΛΣ.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου «Κ» που κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή