Κυριακή 28/11: Η Jessica Chastain μιλάει αποκλειστικά στη Vogue Greece

Κυριακή 28/11: Η Jessica Chastain μιλάει αποκλειστικά στη Vogue Greece

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Ηθοποιός μεταμορφώσεων, από τις πιο θαρραλέες της γενιάς της, η Jessica Chastain φωτογραφίζεται αποκλειστικά για τα εξώφυλλα της Vogue Greece Δεκεμβρίου και μιλάει στη Sarah Bailey για τις υπερβάσεις στην καριέρα της και τα πρόσωπα που την εμπνέουν στη ζωή της.

Αξιοθαύμαστες γυναίκες όλων των ηλικιών –η Lupita Nyong’o, η Penélope Cruz, η Diane Kruger, η Fan Bingbing και η ίδια η Chastain– πρωταγωνιστούν στο 355, την πολυαναμενόμενη ταινία δράσης με γυναίκες κατασκόπους. «Δεν φιλοδοξώ να γίνω ηρωίδα ταινιών δράσης», λέει γελώντας. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να βρίσκει τρόπους να σπάσει τα στερεότυπα των φύλων όσον αφορά την παραγωγή ταινιών – η ίδια είναι πρωτοστάτης του κινήματος TimesUp, καθώς και υπέρμαχος της ισότητας των γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Η ταινία θα βγει τελικά στις αίθουσες τον Ιανουάριο –καθώς υπήρξε καθυστέρηση λόγω της πανδημίας– και η Chastain είναι ενθουσιασμένη. «Το ότι καταφέραμε και δημιουργήσαμε αυτή την ταινία ήταν σπουδαίο. Νιώθω πως έγινε πριν από πολύ καιρό, αλλά ανυπομονώ να κυκλοφορήσει. Και ελπίζω να μπορέσουμε έτσι να φέρουμε την αλλαγή στη βιομηχανία και οι καλλιτέχνες να είναι και κύριοι της δουλειάς τους. Διότι αυτό δεν συμβαίνει στον χώρο μας».

Η οικογενειακή αγάπη έχει τεράστια σημασία για την ηθοποιό, η οποία διατηρεί ακόμη πολύ στενή σχέση με τη γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, Marilyn Hersh. Ήταν εκείνη που την έφερε σε επαφή με τον χώρο του θεάτρου, ένας τρομερά χαρισματικός άνθρωπος πάνω από 80 ετών πλέον, που πήγε να μείνει στο «bubble» της εγγονής της κατά τη διάρκεια της πανδημίας – η Chastain είναι παντρεμένη με τον Ιταλό fashion executive Gian Luca Passi de Preposulo. «Ήταν μόνη της στο σπίτι και είχε αρχίσει να κάνει παράξενες σκέψεις, οπότε της είπα να έρθει να μείνει μαζί μας». Γύριζε τότε το Scenes From a Marriage και παραδέχεται ότι ένιωθε μεγάλη ευθύνη, καθώς πήγαινε καθημερινά στο σετ. «Δεν ήθελα να φέρω κάτι στο σπίτι», τονίζει. Ταυτόχρονα, ήταν μια περίοδος χαράς και συντροφικότητας. «Περάσαμε υπέροχα. Κάναμε γυμναστική κάθε πρωί μαζί. Είναι σκληρό καρύδι. Έχω μια απίστευτη φωτογραφία στην οποία κάνουμε σανίδα».

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο νέο τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue Greece.

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28/11 με την «Καθημερινή»