Στις Γλυκές Αλχημείες: Χριστούγεννα στη Βιέννη – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στις Γλυκές Αλχημείες: Χριστούγεννα στη Βιέννη – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτό το τεύχος αφήνουμε τη Μεσόγειο και ανεβαίνουμε βορειότερα, στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου γεννήθηκε και άκμασε μια πολύ σπουδαία παράδοση στα γλυκά, η βιεννέζικη. Η Αυστρία, μαζί με την Ουγγαρία, δημιούργησαν μια εξευγενισμένη αστική ζαχαροπλαστική, που διαμορφώθηκε στα μεγάλα καφέ της εποχής. Συγκεντρώνουμε 35 γλυκά αυτής της σπουδαίας παράδοσης και σας τα παρουσιάζουμε σε ένα τεύχος που θα σας ταξιδέψει.

Οι περίφημες τόρτες των βιεννέζικων καφέ, από την linzertorte, την αυστριακή πάστα φλόρα με ζύμη αμυγδάλου, μέχρι την τούρτα του Μότσαρτ. Πληθωρικές και νόστιμες, θα κλέψουν τα φώτα από τη γαλοπούλα!

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Η πουτίγκα με παπαρουνόσπορο που τρώνε παραμονή των Χριστουγέννων, το πλούσιο γιορτινό γλυκό ψωμί που κόβουν μετά τη Θεία Λειτουργία, το ιδιαίτερο γεμιστό τσουρέκι και το αρωματικό ζεστό κρασί που πουλάνε στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Μαθαίνουμε να τα φτιάχνουμε και νιώθουμε σαν να πήγαμε ταξίδι σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Μια εξαιρετική συλλογή από γιορτινά μπισκότα από την παράδοση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και των Ασκεναζιτών Εβραίων. Φτιάχνουμε rugelach, που μοιάζουν με κρουασάν, αλλά έχουν μπισκοτένια ζύμη, linzeri, μπισκότα που θυμίζουν τη linzertorte, hamantaschen, τρίγωνα μπισκότα με μαρμελάδα, και φυσικά lebkuchen, τα κλασικά μπισκότα μπαχαρικών της κεντρικής Ευρώπης.

35 γλυκά αντάξια μιας αυτοκρατορίας! Με την μπαρόκ πληθωρικότητά τους θα ταιριάξουν τέλεια στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.

Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή