Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Γλυκές Αλχημείες», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Γλυκές Αλχημείες», «Κ»

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 4 Τροχούς Δεκεμβρίου αναδεικνύουμε τα καλύτερα μοντέλα της χρονιάς – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Γλυκές Αλχημείες», «Κ»-1

Αριστεία 2021-2022.

Στους 4Τροχούς Δεκεμβρίου επιλέγουμε τα δέκα καλύτερα μοντέλα της χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο, η συντακτική ομάδα του περιοδικού αναδεικνύει τα αυτοκίνητα τα οποία ξεχώρισαν ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες. Αυτοκίνητα που έχουν κάτι να προτείνουν με τη φιλοσοφία τους, την τεχνολογία τους ή με τον τρόπο που απευθύνονται στον υποψήφιο αγοραστή. Άξιο προσοχής, πάντως, είναι πως ανάμεσα στα Αριστεία του 2021, τα πέντε είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή προσφέρονται και σε ηλεκτρική εκδοχή, ενώ τα εννέα από τα δέκα ανήκουν στην κατηγορία των SUV.

Στους 4Τροχούς Δεκεμβρίου μπορείτε επίσης να διαβάσετε αποκλειστικά τις πρώτες μας εντυπώσεις από το GR86, το νέο σπορ αυτοκίνητο της Toyota, αλλά και από το Renault Megane E-tech Electric, το οποίο συγκρίνουμε με το επίσης αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born.

Στο ίδιο τεύχος, εισχωρούμε στα άδυτα του σχεδιαστικού κέντρου της Peugeot, στο Βελιζί, για μια αποκλειστική φωτογράφιση του πρωτοτύπου e-Legend, αλλά και για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον δημιουργό του και νυν επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας, Ματιάς Οσάν.

Κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

Στις Γλυκές Αλχημείες: Χριστούγεννα στη Βιέννη – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Γλυκές Αλχημείες», «Κ»-2

Σε αυτό το τεύχος αφήνουμε τη Μεσόγειο και ανεβαίνουμε βορειότερα, στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου γεννήθηκε και άκμασε μια πολύ σπουδαία παράδοση στα γλυκά, η βιεννέζικη. Η Αυστρία, μαζί με την Ουγγαρία, δημιούργησαν μια εξευγενισμένη αστική ζαχαροπλαστική, που διαμορφώθηκε στα μεγάλα καφέ της εποχής. Συγκεντρώνουμε 35 γλυκά αυτής της σπουδαίας παράδοσης και σας τα παρουσιάζουμε σε ένα τεύχος που θα σας ταξιδέψει.

Οι περίφημες τόρτες των βιεννέζικων καφέ, από την linzertorte, την αυστριακή πάστα φλόρα με ζύμη αμυγδάλου, μέχρι την τούρτα του Μότσαρτ. Πληθωρικές και νόστιμες, θα κλέψουν τα φώτα από τη γαλοπούλα!

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Η πουτίγκα με παπαρουνόσπορο που τρώνε παραμονή των Χριστουγέννων, το πλούσιο γιορτινό γλυκό ψωμί που κόβουν μετά τη Θεία Λειτουργία, το ιδιαίτερο γεμιστό τσουρέκι και το αρωματικό ζεστό κρασί που πουλάνε στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Μαθαίνουμε να τα φτιάχνουμε και νιώθουμε σαν να πήγαμε ταξίδι σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Μια εξαιρετική συλλογή από γιορτινά μπισκότα από την παράδοση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και των Ασκεναζιτών Εβραίων. Φτιάχνουμε rugelach, που μοιάζουν με κρουασάν, αλλά έχουν μπισκοτένια ζύμη, linzeri, μπισκότα που θυμίζουν τη linzertorte, hamantaschen, τρίγωνα μπισκότα με μαρμελάδα, και φυσικά lebkuchen, τα κλασικά μπισκότα μπαχαρικών της κεντρικής Ευρώπης.

35 γλυκά αντάξια μιας αυτοκρατορίας! Με την μπαρόκ πληθωρικότητά τους θα ταιριάξουν τέλεια στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.

Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

 

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα κρυπτονομίσματα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Γλυκές Αλχημείες», «Κ»-3

Για κάποιους είναι μια αδιανόητη επανάσταση που υπόσχεται να μας απελευθερώσει από την εξουσία των κεντρικών αρχών. Για άλλους ένα τεράστιο χρυσωρυχείο που απλώς δεν το έχουν «μυριστεί» οι πολλοί. Για τους περισσότερους Έλληνες, πάντως, η λέξη «κρυπτονόμισμα» ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στο άγνωστο. Για αυτό και στο νέο τεύχος του «Κ» επιχειρούμε να σας το παρουσιάσουμε με όσο πιο απλά λόγια γίνεται.

Την Πέμπτη η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έκλεισε τα 40. Με αυτή την αφορμή ξεφυλλίζουμε το άλμπουμ της πολυκύμαντης ζωής της. Άραγε θυμάται πώς είναι να ζεις; Ό,τι κι αν την περιμένει στο εξής, όλα δείχνουν πως είναι τουλάχιστον stronger than yesterday.

Η κουλτούρα της συνάντησης με αφορμή τους μεζέδες ενσωματώθηκε στο DNA της σύγχρονης Θεσσαλονίκης πολύ γρήγορα και διευρύνθηκε σε όλο τον αστικό ιστό. Σήμερα, από τα ανατολικά και το παραθαλάσσιο μέτωπο μέχρι τις δυτικές συνοικίες, επτά αυθεντικά στέκια για θαλασσινούς μεζέδες και ούζο συνεχίζουν μια παράδοση δεκαετιών. Και σας την παρουσιάζουμε.

Σκηνοθέτης, χορογράφος, ηθοποιός, περφόρμερ: Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει στη Στέγη, δύο χρόνια μετά το Ελενίτ, για να μας συστήσει τους Τιτάνες του: έναν σουρεαλιστικό κόσμο όπου το φως συναντά το σκοτάδι. Και -με αυτή την ευκαιρία – έχει πολλά να πει.

 

Κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή