Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «Γαστρονόμο» Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στον Όλυμπο και στα ψηλά βουνά– Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»-1

Ένα μυθικό τραπέζι στον Όλυμπο! Σκαρφαλώσαμε λίγο κάτω από τον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, και στήσαμε ένα παραμυθένιο γιορτινό τραπέζι! 7 σπουδαίοι σεφ έστησαν λυόμενες κουζίνες και ξύλινους πάγκους, άναψαν φωτιές δίπλα στον κρυστάλλινο Ενιπέα και μέσα στην ομίχλη του δάσους ετοίμασαν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα ύμνο στην ελληνική κουζίνα! Χριστόψωμα, πίτες, μαγειρευτά κάστανα και άγρια μανιτάρια, γεμιστό ολόκληρο λάχανο και κολοκύθα, μερακλίδικοι μεζέδες, ψητά φρούτα και καρποί, ρωμαλέα κρεατικά, τηγανιές, ρουστίκ σούπες και ψητά πουλερικά, μαγειρεύτηκαν στην πιο μαγική υπαίθρια κουζίνα του κόσμου!

Χριστούνεννα στο σπίτι με αέρα βουνίσιο! Ετοιμάζουμε το πιο πλούσιο γιορτινό τραπέζι με τα σπάνια καλούδια των ελληνικών βουνών! Απίθανες  συνταγές για ρουστίκ γκαλέτ, λαχταριστές σούπες, γιορτινά ριζότι, αρωματικούς πουρέδες πατάτας, πολύχρωμες και κρουστές γιορτινές σαλάτες και οι καλύτερες συνταγές για πουλερικά και κρεατικά στη γάστρα και στην κατσαρόλα!

Συναρπαστικά γλυκά με τους νόστιμους χειμωνιάτικους καρπούς! Ο ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης φτιάχνει κέικ με κάστανα, ρόδια και σοκολάτα, τάρτα με αχλάδια και φουντούκια, κυδώνια σε κόκκινο κρασί με αμύγδαλα και πολλές ακόμη γλυκές γαστρονομικές εκπλήξεις με λωτούς, μήλα, ρόδια και κάστανα.

5 γιορτινά προφιτερόλ δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου για τα χριστουγενιάτικα κεράσματά μας! Προφιτερόλ με σοκολάτα ή με ταχίνι, εντυπωσιακός κώνος με σου, ακόμη και σου σε παγωτό με λευκή σοκολάτα!

Ο Χριστουγεννιάτικος «Γαστρονόμος» κυκλοφορεί την Κυριακή 12/12 με την «Καθημερινή»  

 

To ΜANCODE αποχαιρετά το 2021 με «Grandeur» διάθεση – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»-2

Ο Gianni Agnelli υπήρξε ο μη εστεμμένος βασιλιάς της Ιταλίας. Ο Taki Theodoracopulos  τον έζησε από κοντά.

H εικαστικός Lisa Sotilis έχει ζήσει δέκα απίθανες ζωές σε μία. Αφηγείται αποκλειστικά στο Mancode τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας και ζωής της.

Ποιο είναι το αυτοκίνητο με το οποίο μπορείτε να ικανοποιήσετε κάθε ιδιοτροπία σας; Η Bentley Continental GT Mulliner, την οποία οδηγεί μποτιλιαρισμένος ο Jeremy Clarkson.

To στιλ, ο τρόπος ζωής και η αίγλη της Cortina d’Ampezzo, είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της πόλης της Βόρειας Ιταλίας που την έκαναν δημοφιλή από τη δεκαετία του 1950, όχι μόνο για το σκι, αλλά ως ένα κομψό cosmopolitan θέρετρο.

Πως θα είναι στο μέλλον η τεχνολογία;  Απαντήσεις από τον Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Δρ. Γεώργιο Νούνεση, σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Λάμπη Ταγματάρχη.

 «CinéΜode», η έκθεση που επιμελήθηκε ο Jean Paul Gautier. Τη σχέση της μόδας με το σινεμά αναζητά ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης με τον διευθυντή της Cinémathèque Française, FrédéricBonnaud.

Από την πύλη του έχουν περάσει λαμπεροί αστέρες του κινηματογράφου, Ευρωπαίοι αριστοκράτες, διπλωμάτες αλλά και Ολυμπιονίκες των χειμερινών σπορ. Ο λόγος για το Badrutt’s Palace στο St. Moritz.

Κυκλοφορεί στις 12 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

Ένας σταυροφόρος για το περιβάλλον – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Mancode», «Κ»-3

Ο Νικηφόρος Μάρδας, CEO της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Global Canopy, με έδρα την Οξφόρδη και διεθνή επιρροή, μιλάει αποκλειστικά στο «Κ» για τη μεγάλη υπαρξιακή μάχη που πρέπει να δώσουμε τώρα γι’ αυτόν τον τρελό, μπερδεμένο, αλλά μαγικό κόσμο τον οποίο όλοι μοιραζόμαστε.

Εσείς θα ψαρεύατε με ένα καγιάκ; Ο Νίκος Λεμονής και ο Βασίλης Ξανθάκης εκπαιδεύουν επίδοξους ψαράδες, και όχι μόνο, σε αυτό το πρωτοποριακό στην Ελλάδα είδος ψαρέματος. Πήγαμε βαρκάδα μαζί τους.

Για ουζάκι στο MoMA; Έγινε γνωστή μαγειρεύοντας για τους καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης σε στούντιο και διάσημες γκαλερί. Αργότερα ανέλαβε το εστιατόριο στο μουσείο σύγχρονης τέχνης MoMA PS1. Τώρα η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Mina Stone κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο, στο οποίο υποστηρίζει ότι κανένα φαγητό δεν μπορεί να πάει στραβά αν προσθέσεις αρκετό λεμόνι και ελαιόλαδο.

Τα τελευταία χρόνια, τα lab grown διαμάντια, οι πολύτιμες πέτρες που γεννιούνται σε μορφή ορυκτών σε εργαστήρια, κερδίζουν έδαφος. «Είναι ένα προϊόν πολυτελείας για το οποίο δεν θυσιάζεις το μέλλον των επόμενων γενιών», μας λέει ο Γιώργος Γραμματίδης, διευθύνων σύμβουλος της Griamond, της ελληνικής εταιρείας που συστήνει αυτά τα διαμάντια στο εγχώριο κοινό. Ένα πλούσιο ρεπορτάζ για έναν νέο κόσμο που ακτινοβολεί λάμψη.

Κυκλοφορούν στις 12 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή