Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

•Τα πρόσωπα της επόμενης ημέρας στο ΚΙΝΑΛ – Απομακρύνονται τα σενάρια των πρόωρων εκλογών: Μετάβαση στην «επόμενη ημέρα» συνιστά για το ΚΙΝΑΛ η σημερινή αναμέτρηση μεταξύ των κ. Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος. Το ποσοστό της συμμετοχής, οι επιλογές των ψηφοφόρων που στήριξαν υποψηφίους που έμειναν εκτός β΄ γύρου και η συσπείρωση της βάσης των δύο «μονομάχων» θεωρούνται «κλειδιά» για το αποτέλεσμα. Εκτός, όμως, από τέλος μιας διαδρομής, το αποψινό αποτέλεσμα θα γίνει και αφετηρία μιας άλλης. Θα διαμορφωθεί, ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια, μια καινούργια ανθρωπογεωγραφία στη Χαριλάου Τρικούπη, με τους κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου να έχουν κατά νουν συγκεκριμένα πρόσωπα για τη διάρθρωση της Κ.Ο. και του κόμματος εάν επικρατήσουν. Το σημερινό αποτέλεσμα θα επηρεάσει δεδομένα και το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, ενώ η μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες «καίει» τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

•Απαλλαγή αστυνομικών από «πάρεργα» Δημοσίου – Συνέντευξη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο: Την αποδέσμευση 1.000 αστυνομικών από καθήκοντα-πάρεργα του Δημοσίου, όπως π.χ. η από πόρτα σε πόρτα επίδοση 1,5 εκατομμυρίου δικογράφων ετησίως, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

•Η Αν. Μεσόγειος δεν είναι τουρκική θάλασσα – Ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας στην «Κ»: Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι τουρκική θάλασσα και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας και της Ελλάδας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας. Δύο ηχηρά μηνύματα που στέλνει, με συνέντευξή του στην «Κ», ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

•Μπαράκ Ομπάμα – Μπρους Σπρίνγκστιν, αποκλειστική προδημοσίευση: Το 2020 ο Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε στον Μπρους Σπρίνγκστιν να ηχογραφήσουν τη σειρά podcast «Renegades: Born in the USA, 2021». Εκείνες οι συζητήσεις έγιναν βιβλίο με τίτλο «Ασυμβίβαστοι. Γεννημένοι στην Αμερική».

•Σκληρό παζάρι για το φυσικό αέριο με την Gazprom: Χωρίς εναλλακτικούς προμηθευτές, με τις τιμές στα ύψη και με τον χρόνο να δουλεύει εις βάρος της, η ΔΕΠΑ προσέρχεται αυτή την εβδομάδα σε διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την Gazprom, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις.

• Ηλίας Μόσιαλος στην «Κ»: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει έναν γενικό αρχίατρο.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

• «Κάθε ιατρός θα μπορούσε να γίνει και ιερέας»-Αρθρο του πρωτοπρεσβυτέρου Δημήτρη Λινού: «Είναι αρκετοί σήμερα οι ιατροί σε όλο τον κόσμο που υπηρετούν συγχρόνως και την Ιατρική και την Εκκλησία. Ποια όμως είναι αυτή η Εκκλησία που υπηρετούν;». Ο ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ, lecturer στο Harvard Medical School και διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου «Υγεία», Δημήτρης Λινός, ο οποίος πρόσφατα χειροτονήθηκε ιερέας, γράφει στην «Κ» για τη σχέση Ιατρικής και Εκκλησίας.

• Γράφουν-μιλούν στην «Κ»: Κυριάκος Πιερρακάκης,υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Συναινετικό διαζύγιο από το σπίτι. Στυλιανός Αντωναράκης, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής: Υμνος σε μία μύγα. Τίμοθι Γκάρτον Ας, καθηγητής Ευρωπαϊκών σπουδών: Τα νέα ανατολικά ζητήματα της Γερμανίας. Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας: Οσα παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν να το κάνουν .

• «Η Εύβοιά μας θα πρασινίσει ξανά»: Οδοιπορικό της «Κ», μαρτυρίες και αγωνίες κατοίκων και επαγγελματιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή