Συγκρίνουμε το νεοαφιχθέν Toyota Yaris Cross με το Peugeot 2008, εκτάκτως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε το νεοαφιχθέν Toyota Yaris Cross με το Peugeot 2008, εκτάκτως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yaris Cross ακούμε και Yaris Cross δε βλέπουμε, μήνες τώρα, μέχρι που η ελληνική αντιπροσωπεία είπε να κάνει… το αυτονόητο και να βγάλει μερικά στο δρόμο. Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε τον αριθμό των παραγγελιών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης που έχει προκαλέσει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και ταυτόχρονα της ζωηρής ζήτησης για το μοντέλο, γνωρίζουμε όμως πως η αναμονή για κάθε Yaris (ήδη για το «απλό») φτάνει ή και ξεπερνάει τους δώδεκα μήνες. Λογικό, αν συνυπολογίσουμε πως πρόκειται για τον απόλυτο κυρίαρχο στην ελληνική αγορά για πάνω από μία δεκαετία, ο οποίος πλέον θα απογειώσει έτι περαιτέρω τις πωλήσεις της Toyota, καθώς με την έκδοση Cross χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά της ζήτησης σε Ελλάδα και Ευρώπη, κοινώς στην κατηγορία B-SUV.

Έχοντας πάρει μια καλή πρώτη γεύση από το μικρότερο -έως την έλευση του Aygo X- SUV των Ιαπώνων, οδηγώντας το μέσα στο καλοκαίρι στο Βέλγιο και λίγο αργότερα στη Δανία, επί ελληνικού εδάφους επιλέγουμε να το «δούμε» απέναντι στο Peugeot 2008. Το γαλλικό B-SUV, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, οπότε και άλλαξε ύφος περνώντας στην πιο πρόσφατη γενιά του, «αλωνίζει» σε επίπεδο πωλήσεων όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και επί του συνόλου της αγοράς, όπου πλασάρεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα. Ανάλογος θα είναι και ο στόχος του Yaris Cross, με το οποίο η Toyota στοχεύει να αποσπάσει ένα μερίδιο της τάξης του 8% στην κατηγορία των B-SUV.

*Διαβάστε περισσότερα για τη σύγκριση του Toyota Yaris Cross με το Peugeot 2008 στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή